Banner fotowedstrijd scheurkalender

...

3d

3D-printen is in opkomst: een 3D-printer koop je tegenwoordig al voor een paar honderd euro. Maar wat kun je er mee? En hoe doe je dat?

...

Android

De mogelijkheden met de huidige generatie smartphones, tablets en tv's zijn ongekend, maar maak jij wel optimaal gebruik van deze apparaten? De Interessegroep HCC!android biedt hulp en houdt je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

...

Apple

Haal meer uit je iPad, iPhone, Apple Watch en Mac met de tiplijsten van HCC!apple. Tevens gratis ondersteuning voor HCC!leden via de Vraagbaak en op de inloopbijeenkomsten.

...

Artificiële intelligentie

De interessegroep HCC!ai (artificiële intelligentie of ook wel kunstmatige intelligente of artificial intelligence) fungeert als een platform voor het uitwisselen van kennis en ervaringen met artificiële intelligentie, vooral voor niet-professionele of semi-professionele geïnteresseerden.

...

Beleggen

De Interessegroep Beleggen wisselt kennis en ervaring uit op het gebied van software, elektronische koersvoorziening en andere diensten voor het beleggen met de computer. HCC!beleggen biedt de landelijke gebruikersdagen, een website (beleggen.hcc.nl) met digitale nieuwsbrief, een forum en de uitgave van een NieuwsMagazine. In het NieuwsMagazine komen verenigingsnieuws, software recensies, nieuwe bladen en boeken en de agenda voor de eerstvolgende Culemborgdag aan bod. En wil je meer weten over de OK-score van Willen Okkerse? Dan kun je als lid gratis het e-book Beleggen met voorkennis. Het geheim van de OK-score geschreven door Jeroen Siebelink downloaden. Let op: je moet hiervoor ingelogd zijn. Kijk voor meer informatie op beleggen.hcc.nl.

...

Commodore

De Commodore interessegroep is een bloeiende club met momenteel zo'n 400, merendeels zeer actieve leden. Het doel van HCC!commodore is om de gebruikers, liefhebbers en verzamelaars van Commodore, Amiga, MSX, Atari en andere (retro)computers met elkaar in contact te brengen. Zo zijn we bijvoorbeeld niet alleen actief met games spelen maar doen ook veel aan innovatie.

...

CompUsers

HCC!compusers heeft verschillende platforms en organiseert jaarlijks de CompUfairs en de MegaCompUfair. Ook is deze Interessegroep de uitgever van het blad SoftwareBus.

...

Domotica-IoT

Met domotica, ook wel huisautomatisering genoemd, laat je slimme apparaten samenwerken. Simpele apparaten kun je dingen laten doen die je leven gemakkelijker en aangenamer maken, net zoals met Internet of Things. Hoe? Via HCC!domotica-iot.

...

Drones

Drones zijn ongekend populair. Leuk om mee te vliegen en mooie foto’s of video’s mee te maken. HCC!drones is er voor iedereen die (beter) wil leren vliegen met een drone.

...

eCS

HCC!ecs ondersteunt HCC-leden die het besturingssysteem OS/2, eCS (eComStation) of ArcaOS (Arca Noae) gebruiken of willen gaan gebruiken.

...

Flightsimulator

De Flightsimulator interessegroep brengt mensen samen die zich bezighouden met vele uiteenlopende facetten van het simulatorvliegen op de pc en/of laptop thuis.

...

Forth

Forth is eigenlijk geen gewone programmeertaal, maar meer een interactive programmeeromgeving. Niet alleen draait het op de Apple, Linux en Microsoft, het is ideaal om applicatieste maken op microprocessoren, van de aloude 8051 to the moderne Raspberry Pico. De Interessegroep HCC!forth heeft voor al deze systemen (meestal zelfgebouwde) omgevingen, en publiceert besturingen van knipperende leds tot heuse robots.

...

FotoVideo

HCC!fotovideo (voorheen Digimedia) houdt zich met bezig met alles op foto- en videogebied, van het maken van de beste opnames tot en met het bewerken ervan. Kijk voor meer informatie op de website van HCC!fotovideo.

...

Genealogie

Na de oprichting van HCC gingen steeds meer leden van de vereniging de computer gebruiken voor de hobby genealogie. In 1986 richtte daarom een aantal amateurgenealogen de HCC Genealogie Gebruikersgroep op, die inmiddels HCC!genealogie heet.

...

Hobbynet

Hobbynet biedt diensten aan alle HCC-groeperingen. Tevens verzorgt zij Kadernet, de website voor de besturen van HCC-groeperingen. 

...

Linux

Wij willen op een laagdrempelige manier mensen enthousiasmeren om Linux te leren en te gebruiken. Wil je ons meehelpen, stuur dan een mail naar Verenigingszaken (RegularLabs.EmailProtector.unCloak("ep_76b5e291");RegularLabs.EmailProtector.unCloak("ep_20e957bc", true);) met als titel Linux. 

...

Modelbaanautomatisering

HCC!modelbaanautomatisering (ook tot HCC!m afgekort) ondersteunt mensen die hun treinbaan automatiseren met de meest uiteenlopende hardware en software: Koploper, iTrain, Rocrail, DR5000, ECOS, Intellibox, Z21, Dinamo, S88, Loconet, enz. Dat doen we op beurzen en bijeenkomsten met demobanen en individuele hulp. We zijn gids in de digitale modelspoorwereld.

...

MSX

Onze activiteiten richten zich naast het werken met de MSX computer ook op ondersteuning bij het gebruik van soft- en hardware. Tevens organiseren we elk jaar een aantal bijeenkomsten. Ook zijn wij op diverse bijeenkomsten van andere MSX clubs en gebruikersgroepen aanwezig. 

...

Opensource

De Opensource Interessegroep is er voor mensen die ''onder de motorkap'' van hun OS knutselen, of mensen die willen leren hoe dat moet. Waarom iets werkt is voor ons net zo belangrijk als hoe het werkt. Onze leden gebruiken daarom meestal vrije besturingssystemen zoals Linux en BSD varianten maar ook commerciële unixen komen voor. 

...

Programmeren

HCC!programmeren ondersteunt iedereen die zelf software wil maken. Er is bijzonder veel kennis aanwezig van diverse programmeertalen, onder andere Basic, C en Pascal, en de varianten hiervan. Verder is er ook kennis van scripttalen zoals Python, Javascript of PHP en HTML die worden gebruikt voor het maken van websites. Daarnaast verdiepen wij ons ook in programmeertechnieken en computergraphics. 

...

Retro

HCC!retro richt zich op het gebruik van retro-hardware, met name NewBrain, Amstrad, Schneider en Sinclair. Daarbij komt zowel de software als de hardware aan bod. De Interessegroep kent leden die zich op alle mogelijke niveaus met retro-computers bezighouden. Er zijn meerdere bijeenkomsten per jaar, waar iedereen elkaar kan ontmoeten.

...

Robotica

De Interessegroep Robotica richt zich op de bestudering, ontwikkeling en vervaardiging van robots in de ruimste zin. Onder robots verstaan we voorwerpen, constructies en/of structuren, die zelfstandig bewegen c.q. handelingen verrichten.

...

SeniorenAcademie

De HCC!seniorenacademie stelt zich ten doel het ondersteunen van de actieve senior, die graag optimaal gebruik wil maken van smartphone, tablet en laptop. En die geïnteresseerd is in nieuwe ontwikkelingen op digitaal gebied. Maar wij zijn er ook voor de senioren, die nog maar pas begonnen zijn in de digitale wereld en die vaardig willen worden op de digitale snelweg.

...

Testbank

Doelstelling van de Testbank is op een professionele wijze hardware ondersteuning te geven aan de leden op beurzen en open dagen.

...

Trainsim

De doelstelling van HCC!trainsim is: uitwisseling van kennis en ervaring tussen leden en het geven van ondersteuning aan leden, die gebruik maken van een treinsimulatorprogramma.

...

Windows

De Windows Interessegroep streeft naar maximale ondersteuning bij het gebruik van Microsoft Windows-besturingssystemen en eventuele afgeleiden en/of opvolgers daarvan, alsmede hulp bij problemen met onder deze besturingssystemen werkende software.

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GE Genealogie
HN Hobbynet
LI Linux
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.90 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost € 2.90 per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden