Forth

De Interessegroep HCC!forth houdt zich bezig met de programmeeromgeving Forth, in de breedste zin. Ook voor bijvoorbeeld de AVR-microcontrollers levert HCC!forth tegenwoordig goed gedocumenteerde ontwikkelomgevingen.

 

 

Forth is een modulair opgebouwde, met volledig nieuwe instructies uitbreidbare programmeeromgeving, die weinig geheugenruimte behoeft. Applicaties kunnen in Forth meestal interactief worden ontwikkeld en beheerd. Deze eigenschappen resulteren in een relatief korte ontwikkeltijd en maken Forth uiterst geschikt voor toepassing in kleine systemen.

Bijeenkomsten zijn er op een zaterdag van elke tweede maand te Bilthoven. In wijkgebouw Vogelnest bij de Zuiderkapel op Boslaan 1, 3722 AB te Bilthoven. Dit bevindt zich vlakbij het NS station. Ook via de weg is het goed bereikbaar, en parkeren is geen probleem.

Activiteiten waar HCC!forth zich mee bezighoudt: Forth-systemen en Forth-software ontwikkelen, robots bouwen en besturingen. Ook de Tingel-Tangels zijn een bekende ontwikkeling van onze groep.

Kijk voor meer informatie op forth.hcc.nl of lees de uitgebreide reportage Flexibel programmeren in Forth

 

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van {contributieighoog} per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden