Veelgestelde vragen over het lidmaatschap

 

Hoe word ik lid van HCC?

Je kunt lid worden van HCC door hier te kijken en het formulier in te vullen. Mocht je hier niet uitkomen, dan kan je contact opnemen met de HCC-ledenadministratie.

 

Hoe word ik lid van een interessegroep?

Als je lid bent van HCC kun je lid worden van één of meerdere interessegroepen. Log in op mijnhcc.nl en klik op de optie 'Interessegroepen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden. Kijk voor meer informatie over verschillende interessegroepen hier.

 

Wat zijn groeperingen?

HCC is ingedeeld in regio's (regionaal georganiseerd) en interessegroepen die thematisch ingedeeld zijn. Op basis van je postcode word je automatisch aangemeld bij een HCC-regio. Daarnaast kun je lid worden van een of meerdere HCC-interessegroepen. Klik hier voor meer informatie over de groeperingen van HCC.

 

Wat kost het lidmaatschap van een Interessegroep?

HCC-leden krijgen € 2.90 korting op de contributie van een eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van één Interessegroep kost € 2.90. Voor de Interessegroepe Genealogie geldt een afwijkend tarief, het lidmaatschap hiervan kost € 11.00

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Op de eerstvolgende factuur voor het HCC-lidmaatschap wordt het lidmaatschap van de betreffende Interessegroep(en) in rekening gebracht.

 

Van hoeveel interessegroepen kan ik lid worden?

Je kunt lid worden van zoveel interessegroepen als je wilt.

 

Wat kan ik met de HCC-ledenpas?

Met de HCC-ledenpas kun je je identificeren als lid van HCC op bijvoorbeeld de bijeenkomsten van de diverse HCC-groeperingen. Daarnaast krijg je met de HCC-ledenpas unieke kortingen, gratis diensten en aanbiedingen bij diverse partners van HCC. Kijk voor een overzicht van deze voordelen op de pagina Ledenvoordeel.

 

Wat kan ik met mijn HCC-code?

Je HCC-code heb je nodig om een account aan te maken voor de HCC-website. Met een account kun je persoonlijke gegevens online beheren en reacties plaatsen op artikelen.

Als je kader- of kernlid bent dan heb je je HCC-code nodig voor speciale aanvragen op Kadernet. Dit zijn aanvragen die betrekking hebben op privacygevoelige gegevens zoals ledenbestanden.

 

Er staat een foute datum op mijn HCC-ledenpas, wat nu?

Je oude ledenpas blijft geldig zolang jouw lidmaatschap voortduurt. Indien je liever een ledenpas zonder einddatum wilt ontvangen, kan je dit aanvragen bij de HCC-ledenadministratie.

 

Ik ben mijn HCC-code of wachtwoord vergeten. Hoe ontvang ik deze weer?

Indien je je HCC-code bent vergeten, kun je hierover telefonisch contact op nemen met de HCC-ledenadministratie.

Ben je je wachtwoord van deze site of je HCC!net-account vergeten, dan kun je dit hier wijzigen.

 

Hoe kan ik mijn rekeningnummer wijzigen?

Voor het wijzigen van het rekeningnummer kun je terecht bij de ledenadministratie.

 

Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?

Adreswijzigingen kun je doorgeven aan de HCC!ledenadministratie via de rubriek " Gegevens wijzigen" op de Contactpagina.

 

Kan ik zonder mijn HCC-ledenpas wel gebruikmaken van de kortingen?

Zolang je lid bent van HCC kan je gebruik blijven maken van de voordelen van HCC. Je hebt echter in veel gevallen wel je persoonlijke lidnummer en HCC-code nodig. Om je lidnummer of HCC-code op te vragen, kun je contact opnemen met de ledenadministratie.

 

Hoe lang is de HCC-ledenpas geldig?

Voorheen ontving je iedere drie jaar een nieuwe HCC-ledenpas. Hierom kan het zijn dat je momenteel een ledenpas hebt waarvan de einddatum al is verstreken. Dit maakt niet uit; jouw HCC-ledenpas blijft namelijk geldig zolang je lid bent van HCC. Mocht je liever een ledenpas willen zonder einddatum, kan je dat aanvragen bij de HCC-ledenadministratie.

 

Wat is de duur van een lidmaatschap? / Hoe wordt mijn lidmaatschap verlengd?

Een HCC-lidmaatschap ga je aan voor minimaal één jaar. Vervolgens wordt het HCC-lidmaatschap telkens automatisch verlengd voor de periode van een jaar, tenzij je twee maanden voor afloop van je lidmaatschap per brief of e-mail opzegt bij de ledenadministratie.

Klik hier voor de contactgegevens van de ledenadministratie.

 

Hoe kan ik me afmelden voor een interessegroep?

Je kunt je afmelden voor een interessegroep via https://mijnhcc.nl. Via 'Interessegroepen' kom je bij je persoonlijke beheerpagina. Dit is de plek waar je je kunt aan- en afmelden voor een Interessegroep.

Houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan het reguliere HCC-lidmaatschap en alleen per jaar kan worden opgezegd.

 

Hoe kan ik opzeggen?

Je kunt de opzegging van het HCC-lidmaatschap per brief en telefoon opzeggen bij de ledenadministratie. Denk eraan dat je dit uiterlijk twee maanden voor afloop van je lidmaatschapsjaar dient aan te geven.Wij verzoeken je bij correspondentie altijd je HCC-lidmaatschapsnummer en adres te vermelden.

 

Ik heb mijn HCC-lidmaatschap opgezegd en heb nu geen toegang meer. Wat nu?

Als je het HCC-lidmaatschap reeds hebt opgezegd, heb je geen toegang meer tot de diensten die HCC aanbiedt. Wil je weer HCC-lid worden, vul dan het lidmaatschapsformulier in of neem contact op met de HCC-ledenadministratie. De contributie voor het HCC-lidmaatschap bedraagt € 45.95 per jaar (incl. BTW).

 

Als ik mijn HCC-lidmaatschap opzeg, heb ik dan nog toegang tot ledenvoordeel?

We vinden het natuurlijk zeer spijtig als je besluit op te zeggen. Onze ledenvoordelen zijn exclusief voor HCC-leden. Als je je lidmaatschap hebt opgezegd kun je hier totdat je lidmaatschap is verlopen nog gebruik van maken. Hierna heb je geen toegang meer.

 

Wat is het huisgenootlidmaatschap?

Als je samen met een ander HCC-lid op één adres woont, profiteer je vanaf 1 januari 2015 van het huisgenootlidmaatschap. Je krijgt dan € 16.00 korting op het lidmaatschap, maar naar het adres wordt slechts één keer het verenigingsmagazine PC-Active verstuurd t.a.v. het hoofdlid. Verder kun je uiteraard van alle HCC-diensten gebruik blijven maken.

Degene die het langst lid is van HCC is het zogenaamde ‘hoofdlid’ en betaalt de reguliere jaarlijkse contributie. Een extra inschrijving bij HCC op hetzelfde adres wordt automatisch een ‘huisgenootlidmaatschap’. Indien één van de lidmaatschappen is beëindigd en er dus nog maar één lidmaatschap op het adres is ingeschreven, vervalt de korting en wordt het huisgenootlidmaatschap automatisch omgezet naar een regulier lidmaatschap.

 

Hoe maak ik gebruik van het huisgenootlidmaatschap?

Je kunt bij HCC kenbaar maken dat je met een ander HCC-lid op hetzelfde adres woont door contact op te nemen met de Ledenadministratie. Dan wordt diegene die het laatst is ingeschreven bij HCC automatisch huisgenootlid. De korting wordt daarna gerestitueerd. Vanaf de tweede factuur zal het automatisch worden verrekend.

 

Kan ik het hoofdlidmaatschap overzetten naar de ander?

Als je het hoofdlidmaatschap wilt overzetten naar een ander HCC-lid dat woonachtig is op hetzelfde adres, kun je contact opnemen met de ledenadministratie via hcc.nl/contact

Ik wil wél PC-Active ontvangen als huisgenootlid

Als je PC-Active wel apart wil ontvangen en dus geen gebruik wil maken van het huisgenootlidmaatschap, kun je contact opnemen met de ledenadministratie via hcc.nl/contact

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden