Banner fotowedstrijd scheurkalender

Flightsimulator

De Flightsimulator interessegroep brengt mensen samen die zich bezighouden met vele uiteenlopende facetten van het simulatorvliegen op de pc en/of laptop thuis.

Onze passie
Ervaringen uitwisselen tijdens bijeenkomsten, open dagen, demonstraties in het land en natuurlijk op ons eigen forum. Daarnaast gaat bij ons extra aandacht uit naar beginners om hen op pad te helpen bij deze prachtige hobby.

Wat wij bieden
• HCC!flightsimulator houdt iedere derde zaterdag van de maand zijn bijeenkomst in een flinke zaal in Almere-Buiten. Vaak houdt een deskundige op het gebied van flightsimulatie een presentatie over een bepaald facet van het programma. Bijvoorbeeld navigatie of het vliegen met een Boeing 747 met moderne cockpit en met gebruik van boordcomputer. Veel leden nemen hun computer of laptop mee om met anderen informatie uit te wisselen of voor bepaalde problemen met het programma een oplossing te zoeken bij mede-leden. Niet-leden zijn ook welkom.
• HCC!flightsimulator onderhoudt een website met up-to-date informatie, een forum en antwoord op veel gestelde vragen (FAQ)
• geeft maandelijks een nieuwsbrief uit met het laatste nieuws over onze hobby
• tracht leden die hun vragen of problemen mailen zo goed mogelijk te helpen (helpdesk)
• maakt Nederlandstalige handleidingen over diverse FS-programma's die leden gratis kunnen downloaden
• regelt koop/verkoop van nieuwe en gebruikte flightsimulatiespullen
• gaat regelmatig het land in om flightsimulator te demonstreren.

Kijk voor meer informatie op de website van HCC!flightsimulator of lees de reportage 'In iedereen schuilt een piloot'

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GE Genealogie
HN Hobbynet
LI Linux
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.90 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost € 2.90 per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden