3d

3D-printen is in opkomst: een 3D-printer koop je tegenwoordig al voor een paar honderd euro. Maar wat kun je er mee? En hoe doe je dat?

HCC!3d is ontstaan uit interesse in dit onderwerp en de mogelijkheden die 3D-printers bieden. Je kunt er terecht met vragen over alles wat met 3D-printertechniek te maken heeft: 3D-printers, ontwerpen in 3D (voor je 3D-printer, maar ook bijvoorbeeld om je tuin in te richten of om meubels te ontwerpen) en alles wat ermee samenhangt. Laat je verbazen door de mogelijkheden van deze nieuwe consumententechniek!

HCC!3d is bestemd voor iedereen met interesse in de wondere wereld van 3D (driedimensionaal) ontwerpen en printen. HCC!3d ondersteunt de oprichting van 3D-werkgroepen in de regio's en bevordert de informatie-uitwisseling tussen de leden van alle 3D-werkgroepen die binnen de vereniging actief zijn.

Voor meer informatie kijk je op 3d.hcc.nl.

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GE Genealogie
HN Hobbynet
LI Linux
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.90 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost € 2.90 per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden