Actie banner

Commodore

De Commodore interessegroep is een bloeiende club met momenteel zo'n 400, merendeels zeer actieve leden. Het doel van HCC!commodore is om de gebruikers, liefhebbers en verzamelaars van Commodore, Amiga, MSX, Atari en andere (retro)computers met elkaar in contact te brengen. Zo zijn we bijvoorbeeld niet alleen actief met games spelen maar doen ook veel aan innovatie.

Er zijn binnen de club een aantal subgroepen actief. Deelname aan de activiteiten van elk van deze subgroepen vindt binnen de organisatie van de groepering plaats en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Ons doel
Gebruikers van de verschillende Commodore-machines effectief met elkaar in contact te brengen.

Wat wij bieden
We geven presentaties en/of demonstraties, hebben speciale gasten, doen bijzondere projecten en zijn behulpzaam met het zoeken naar "nieuwe" hardware. Daarnaast hebben we vaak thema's op onze clubdagen zoals de ándere (retro) computers, (SID) muziek, innovatie, solderen, robotica en dergelijke. Dit heeft onder andere geresulteerd in prachtige projecten, gemaakt door onze clubleden, zoals de MiniMig, 1541-Ultimate, HardSID en dergelijke die inmiddels zelfs een wereldwijde bekendheid genieten.

Informatie en/of een nieuwsbrief kun je krijgen per e-mail. Ook ontvangen onze trouwe leden ons eigen magazine Info Bulletin als PDF per e-mail.

Bijeenkomsten
Onze gebruikersgroep organiseert elke twee maanden (elke derde zaterdag van de even maanden) een bijeenkomst. Deze dagen worden gehouden in het Trefpunt, Kerkweg 21 te Maarssendorp. We starten om 10.00 en stoppen om 16.00 uur.

Deze gebruikersdagen zijn bij uitstek geschikt om nader kennis te maken met gelijkgezinde gebruikers van Commodore, Amiga maar ook van MSX en Atari.

We proberen zoveel mogelijk om voor elk type computer een deskundige aanwezig te hebben, om de bezoekers met computerproblemen bij te staan en daar waar mogelijk op te lossen. Dit kan zowel op het gebied van hardware zijn als software.

U kunt ons on-line vinden op: commodore.hcc.nl

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GE Genealogie
HN Hobbynet
LI Linux
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.90 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost € 2.90 per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden