Banner fotowedstrijd scheurkalender

Waarom blijft mijn wifiprinter offline in Windows?

Deel dit artikel

,

Wanneer ik mijn printer via een usb-kabel op mijn Windows computer aansluit, werkt hij prima. Maar als ik via wifi wil printen, blijft hij op ‘offline’ staan, terwijl ik zonder problemen vanaf mijn tablet kan printen. Hoe kan dat?

Gerrit B.

Windows herkent niet automatisch dat een geïnstalleerde printer ook via een andere interface kan worden benaderd. Daarom moet je de wifiverbinding bijkomend als nieuwe printer installeren. Daartoe koppel je de usb-kabel los, zet je de printer aan en roep je de Windows-instellingen op.

Klik op Apparaten en vervolgens op Printers en scanners. Dan verschijnt bovenaan een knop Een printer of scanner toevoegen. Mogelijk vindt Windows je printer dan al meteen. Zo niet, dan verschijnt er de optie De printer die ik wil gebruiken, staat niet in de lijst. Klik daar op. In het venster dat opent, biedt Windows nog meer mogelijkheden om de printer te vinden.

Wanneer de printer geïnstalleerd is, zijn er als het goed is twee printervermeldingen met vergelijkbare namen. Het makkelijkste is om de vorige usb-printer te verwijderen. Als je beide vermeldingen wilt houden, kun je ze een andere naam geven om ze beter te onderscheiden.

Let op: Windows selecteert altijd de printer die je als laatste hebt gebruikt voor het afdrukken. Als je wilt dat een van de twee de standaardprinter wordt, ga dan naar Printers en scanners en schakel Mijn standaardprinter door Windows laten beheren uit. Dan kun je zelf kiezen welke printer wordt voorgeselecteerd voor nieuwe afdruktaken.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden