Banner fotowedstrijd scheurkalender

Kan ik in Windows zonder pincode inloggen?

Ik heb Windows 11 geïnstalleerd en in gebruik genomen. Dat is allemaal prima gelukt. Maar ik moet nu steeds met een pincode intoetsen. Dat wil ik niet, ik zou graag meteen op het Bureaublad terecht willen komen. Kan dat?
Victor W.

Ja, dat kan maar we raden het je nadrukkelijk af. Wanneer je op je computer gaat internetbankieren en via een omweg wordt je rekening geplunderd, dan hoef je niet op een vergoeding van je bank te rekenen. In de voorwaarden van je bank staat dit duidelijk beschreven. We nemen als voorbeeld de voorwaarden van ING. Hierin staat: “Beveilig de toegang tot de apparatuur die u gebruikt voor het regelen van uw bankzaken met een toegangscode.”

Voorwaarden ING

Uit de voorwaarden van ING.

 

Als je desondanks toch de pincode wilt verwijderen, dan wordt het even zwoegen, want Windows 11 wil eigenlijk helemaal niet dat je automatisch inlogt. Ga naar Start, Instellingen en Accounts. Bij de sectie Extra instellingen schakel je de Windows Hello-aanmelding uit en ook geef je aan dat er geen wachtwoord meer nodig is als je terugkomt bij de computer (afbeelding 1). Daarna de Instellingen verlaten en weer terugkeren naar exact dezelfde plek. Bij de sectie Pincode kun je dan de ingestelde pincode Verwijderen (afbeelding 2). Druk vervolgens op WINKEY+R en geef de opdracht netplwiz (afbeelding 3). En vervolgens zul je zien dat je opeens weer kunt aangeven met welk gebruikersaccount je zonder wachtwoord wilt kunnen inloggen (afbeelding 4). Ja, het is zoals gezegd even zwoegen...

 

Vraag 10122 afbeelding 1

Afbeelding 1: Dit is wat voorwerk om de gewenste dingen te laten gebeuren

 

Vraag 10122 afbeelding 2

Afbeelding 2: Op deze manier kun je dan de pincode verwijderen

 

Vraag 10122 afbeelding 3

Afbeelding 3: Dit is nodig om de juiste systeem-tooling te starten

 

Vraag 10122 afbeelding 4

Afbeelding 4: Dit is wat je zocht. De mogelijkheid om direct te kunnen inloggen

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden