Hoe zet ik mijn tablet van AZERTY naar QWERTY?

Deel dit artikel

,

Ik ben als Nederlandse vrouw getrouwd met een Belgische man. Ik gebruik het liefste een qwerty-toetsenbord terwijl hij juist, vanwege zijn Fransetalige achtergrond, liever een azerty-indeling heeft. Ik gebruik onze tablet met een qwerty-toetsenbord met case maar nu is de instelling omgeswitcht naar azerty. Hoe kan ik terugzetten? Marcella B.

We kunnen uit je vraag helaas niet afleiden op welk besturingssysteem jouw tablet draait. Daarom geven we maar wat oplossingen voor de verschillende platformen.

Controleer eerst of jouw toetsenbord niet toevallig beschikt over een azerty/qwerty-toetsencombinatie. Dat kan bijvoorbeeld een functietoets zijn (F1, F2...) in combinatie met de Fn-toets. Raadpleeg anders de handleiding van jouw toetsenbord/case. Heb je die niet meer, zoek dan even op internet aan de hand van merk en type.

Maar wellicht gaat het om een aanpassing in je besturingssysteem.

Android: Ga op je  tablet naar Instellingen en zoek naar Taal en invoermethoden. Kies Fysiek toetsenbord of een vergelijkbare optie. Selecteer je toetsenbord en wijzig de indeling naar het gewenste.

iOS: Ga op je iPad naar Instellingen en vervolgens naar Algemeen. Tik op Toetsenborden en kies Toetsenborden. Tik op Voeg toetsenbord toe en selecteer de gewenste toetsenbordindeling.

Windows: ga naar Instellingen en kies voor Taal of Tijd en taal. Selecteer Voorkeurstaal of Taalvoorkeuren. Klik op Toetsenborden en vervolgens op Een toetsenbord toevoegen. Kies de gewenste toetsenbordindeling en stel deze in als standaardindeling.

Hopelijk slaag je er op deze manier in om terug te keren naar qwerty. Mocht het echt niet lukken, dan is het mogelijk iets heel specifieks voor jouw toetsenbord/case. In dat geval kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van het merk (of met het verkooppunt).

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden