Banner fotowedstrijd scheurkalender

Hoe synchroniseer je verschillende kalenders?

Velen van ons hebben tegenwoordig meerdere agenda’s online of op onze smartphones. Zo hebben we bijvoorbeeld naast een persoonlijke kalender ook een werkkalender, en misschien zelfs eentje voor de kinderen. Soms raken we het overzicht kwijt en kunnen we een afspraak vergeten. Is het mogelijk om meerdere kalenders met elkaar de synchroniseren en zo meer overzicht te creëren?

Ja, Gelukkig is het mogelijk om op verscheidene manieren dit probleem te verhelpen. Zo heb je onder andere programma’s die ervoor zorgen dat je agenda’s met elkaar kunnen synchroniseren. Maar er zijn ook alternatieve methodes om je agenda’s overzichtelijker te maken.

Er zijn genoeg synchronisatieprogramma's zodat er voor iedereen wel wat te vinden is. Wij geven er drie:

SyncGene
SyncGene kan je contacten, agenda-items en taken automatisch synchroniseren tussen iPhone, Android, Outlook, Gmail en andere kalender-apps. Je kunt als gratis lid maximaal twee agenda’s samenvoegen en de synchronisatie gebeurt niet automatisch. je kunt ook voor een abonnement kiezen van € 5,83 per maand, dit geeft je dan de mogelijkheid om meer dan twee agenda’s te synchroniseren en dit gebeurt dan ook automatisch.

CalendarBridge
CalendarBridge staat toe dat je meerdere van je Microsoft en Google agenda’s kan synchroniseren en heeft daarbij een paar interessante opties. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je alleen de agenda-items laat synchroniseren die laten zien wanneer je bezet bent. Daarbij kan je ook instellen dat andere mensen die je agenda bekijken alleen zien dat je bezet bent op bepaalde momenten, zo kun je details voor jezelf houden. Het gebruik hiervan kost € 4,- per maand.

Sync2
Sync2 is een andere dienst die de kalender van Outlook met Google verbindt. je kunt de synchronisatie instellen voor een bepaald moment op de dag, of in de week of wanneer Sync2 een verandering opmerkt in een van de agenda’s. Hiervoor betaal je € 49,95 per jaar.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van programma’s die je agenda’s met elkaar kunnen verbinden. Maar hebt je zo’n synchronisatie wel nodig? Je kunt bijvoorbeeld ook gebruikmaken van je kalenderprogramma op je smartphone en hier je andere agenda’s aan toevoegen. Zo kun je op je telefoon al je afspraken zien. Dit is geen synchronisatie zoals de bovengenoemde programma’s doen, je Google afspraken verschijnen bijvoorbeeld niet in je Outlook-kalender.

Deze aanpak heeft wel een groot nadeel: omdat het geen synchronisatie is, kunnen andere mensen naar je openbare werkagenda kijken en denken dat je tijd hebt voor een vergadering, terwijl je in je persoonlijke kalender hebt staan dat je bijvoorbeeld je kinderen van school zou halen. Jij ziet al je agenda’s in één overzicht, maar je werkgever en collega's kunnen alleen je werkagenda zien.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden