Banner fotowedstrijd scheurkalender

Hoe repareer je zelf je iPhone 7-scherm?

Het scherm van moderne smartphones is ontzettend kwetsbaar. Als het display van je iPhone 7 ernstig beschadigd is, dan kun je een schermreparatie uitvoeren. Je kunt hiervoor terecht bij de producent van je toestel of een lokale reparateur, maar wist je dat je ook zelf een schermreparatie van een iPhone 7 kunt uitvoeren?

Als je een mobiele telefoon laat vallen, komt er al snel een barst in het scherm. Ook komen er al gauw krassen op het scherm, als je je telefoon bijvoorbeeld in een tas bewaart waarin ook sleutels rondzwerven. Of wat te denken van de kleine zandkorrels in je broekzak? Tijd voor reparatie.

Op internet zijn verschillende webwinkels te vinden die reparatiesetjes voor je iPhone 7 aanbieden. Met zo’n reparatiesetje is het relatief eenvoudig om zelf je iPhone 7-scherm te repareren en aanzienlijk goedkoper dan bij een reparateur. In dit artikel beschrijven we stapsgewijs hoe je een dergelijke reparatie uitvoert. De reparatie heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad en kost je circa 30 tot 60 minuten. Onderaan dit artikel vind je ook een video waarin het hele proces te bekijken is.

De voorbereiding op je iPhone 7 schermreparatie
Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om de juiste hulpmiddelen aan te schaffen. Zorg er voor dat je verschillende kleine schroevendraaiers hebt, dat je een nieuw scherm hebt gekocht, leg bovendien een voorwerp met een scherpe punt en een pincet klaar. Bij de aanschaf van een nieuw scherm heb je de keuze uit een losse display en een display waarop verschillende onderdelen gemonteerd zijn, zoals de speaker, de frontcamera en het lcd-beschermschild. Wij raden je aan om laatstgenoemde variant te kopen, om de reparatie makkelijker te maken.

Let op: het is erg belangrijk om zorgvuldig om te gaan met de homesensor van je iPhone 7. De homesensor moet je niet vervangen, omdat de Touch ID-functie in dat geval niet meer zou werken.

Stappenplan voor je iPhone 7 schermreparatie
Nu je de benodigde materialen klaargelegd hebt, kunnen we beginnen met de eerste stappen. Hieronder wordt op een logische, stapsgewijze manier uitgelegd hoe onderdelen moeten worden losgehaald om een nieuw iPhone7-scherm te kunnen plaatsen. Voer de stappen rustig en nauwkeurig uit, om onnodige schade aan andere onderdelen te voorkomen.

slider iphone

Stap 1: losschroeven van het scherm
Om het scherm op een later moment los te kunnen halen, dien je de twee 3,4 mm Pentalobe-schroeven aan de onderzijde (aan weerszijden van de oplaadconnector) los te schroeven. Deze stap mag pas worden uitgevoerd op het moment dat je batterij maximaal 25% is opgeladen. Mocht de batterij meer dan een kwart opgeladen zijn, dan zou de batterij in brand kunnen vliegen of zelfs exploderen. Zet je telefoon altijd uit, voordat je een schermreparatie uitvoert.

Tip: verwarm de onderzijde van de iPhone 7 gedurende een minuut met een föhn, dan wordt het straks makkelijker om onderdelen te ontkoppelen.

Stap 2: het scherm omhoog wippen
In deze tweede stap heb je een zuignap met een ringetje nodig, die je op het scherm vast kunt zetten. Mochten er grote barsten in je scherm zitten, dan is het raadzaam om eerst doorzichtig tape over je scherm te plakken. Op deze manier blijven de stukjes glas bij elkaar, wat lichamelijk letsel voorkomt. De zuignap kun je vervolgens op dit tape bevestigen om het scherm heel voorzichtig omhoog te kunnen halen. Hierbij maak je gebruik van een plastic stokje, waarmee je nauwkeurig onder het scherm door kunt gaan om het los te krijgen van de behuizing. Doe dit aan de onder- en bovenkant en vervolgens ook aan de zijkanten van je iPhone 7, tot het midden van het toestel.

Het is belangrijk dat de onderzijde van het toestel iets mee omhoog is gekomen, zodat de verschillende onderdelen aan de onderkant van het scherm losgehaald kunnen worden. Trek het scherm nooit in een keer los, omdat je hierbij onderdelen zal beschadigen. Aangeraden wordt om de hoek tussen het scherm en behuizing nooit groter dan 10 graden te maken bij deze eerste stappen.

Stap 3: de bovenzijde van het scherm loshalen
Met een plastic flippertje, dat je eventueel zelf zou kunnen maken van de deksel van een boterkuipje, kun je vervolgens rustig langs de bovenzijde van het toestel gaan. Pas op dat je dit niet te snel doet, want je zou onderdelen van het toestel kunnen beschadigen. Nu ook de bovenzijde los is, kun je het scherm naar rechts toe openen. Doe ook dit voorzichtig, waarbij je vooral goed moet letten op die punten waar het scherm mogelijk nog vastzit aan de behuizing.

Tip: laat het scherm in een hoek van 90 graden tegen iets leunen tijdens het uitvoeren van de volgende stappen. Denk bijvoorbeeld aan de doos van je iPhone, waaraan je het scherm met een elastiek kunt vastzetten.

iPhone 3

Stap 4: onderdelen aan de onderzijde ontkoppelen
Nu het scherm geopend is, kunnen we beginnen aan het ontkoppelen van verschillende onderdelen in de behuizing van de iPhone. Begin hierbij met het loshalen van de batterijconnector die aan het moederbord van het toestel zit. Dit doe je door de drie 1.2 mm tri-point Y000 schroeven en de ene 2.4 mm ti-point Y000 schroef los te schroeven. Haal het aluminium beschermkapje weg met een pincet en probeer de connector tussen de batterij en het moederbord voorzichtig los te halen met een voorwerp met een scherpe punt.

Ook de twee connectoren van het scherm, die aan het moederbord van het toestel gekoppeld zijn, kun je hier loshalen. Doe dit met je nagel of met één zijde van de pincet, maar pas heel goed op dat het moederbord niet beschadigd wordt.

Stap 5: bovenzijde van het scherm ontkoppelen
Nu de connectoren aan de onderzijde van het scherm ontkoppeld zijn van het moederbord, is het zaak om de bovenzijde van het scherm te ontkoppelen. Doe dit door de twee 1.3 mm Phillips schroeven los te draaien en het aluminium beschermplaatje te verwijderen. Achter dit plaatje kun je nu de sensor van het scherm loshalen van het moederbord. Het scherm zou nu los moeten zitten en kan verwijderd worden.

Stap 6: homesensor uit het scherm verwijderen
Tot slot is het belangrijk dat je de homesensor uit het kapotte iPhone 7 scherm verwijdert. Dit doe je door de ene 1.1 mm tri-point Y000 schroef en de drie 1.3 mm tri-point Y000 schroeven los te halen van het oude scherm. Haal het aluminium beschermkapje dat over de homesensor zit, weg en haal de kabel naar de homesensor heel voorzichtig los van het scherm. Zorg dat de kabel en connector hierbij niet beschadigd worden, want dat is onherstelbaar.

Pak nogmaals de föhn en verwarm de zichtbare onderdelen op het scherm, zodat je de connector makkelijker omhoog kunt duwen. Het omhoog duwen van deze connector is een zeer nauwkeurig klusje, waarbij de kans op schade aan de onderdelen van de homesensor groot is. Neem de tijd en verwarm deze onderdelen indien nodig meerdere keren.

Met het plastic flippertje dat we tijdens een eerdere stap gebruikt hebben, kun je nu de homesensor heel voorzichtig loshalen. Eventueel kun je heel lichtjes aan de voorzijde van het scherm op de homesensor duwen, om deze makkelijker van het kapotte scherm te kunnen scheiden.

iPhone 2

Stap 7: het nieuwe scherm plaatsen
Nu het oude scherm verwijderd is en alle belangrijke onderdelen losgehaald zijn, is het zaak om de iPhone 7 schermreparatie af te ronden. Dit doe je door de reeds uitgevoerde stappen in omgekeerde volgorde uit te voeren bij het plaatsen van het nieuwe scherm. Zorg ervoor dat de homesensor eerst in het scherm geplaatst wordt, alvorens het scherm in de behuizing van het toestel bevestigd wordt.

Klaar? Test je telefoon nog even!

Wanneer de iPhone 7 schermreparatie volledig is uitgevoerd kun je de iPhone 7 inschakelen. Voel voor het inschakelen van het toestel eerst of de homesensor goed vastzit en of er niets te horen is als je het toestel voorzichtig schudt. Dat zou er namelijk op kunnen duiden dat er onderdelen loszitten aan de binnenzijde van het toestel. Schakel het toestel na de schermreparatie eerst in, voordat je het apparaat aan de lader legt. Zo weet je zeker dat het toestel naar behoren werkt en de iPhone 7 schermreparatie succesvol uitgevoerd is.

Bekijk vooral ook de video:

Dit artikel wordt je aangeboden door PhoneGigant

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden