Actie banner

Hoe bewaar je Facebook-foto’s op je computer?

Door de grote hoeveelheid aan verschillende apps kunnen je foto’s her en der verspreid staan. Met deze workshop zet je je Facebook-foto’s over naar je desktop via Google Foto’s.

Vorig jaar lanceerde Facebook een handige tool die het mogelijk maakte om al je gebruikersdata eenvoudiger te beheren. Je kan sinds die tijd een kopie downloaden van alle data die het platform van je heeft of foto’s en video’s overzetten naar andere diensten. Er werd toen echter ook beloofd dat er een soort algemeen platform zou komen waaraan verschillende diensten gekoppeld zouden worden en je zo als gebruiker gemakkelijk data (foto’s, video’s, gesprekken…) zou kunnen overzetten van de ene naar de andere dienst.
Dat platform is er (nog) niet, op dit moment zit daar op Facebook alleen nog maar Google Foto’s tussen. Logisch dat die erbij zit, aangezien Facebook eigendom is van Google, maar wel jammer dat andere diensten nog niet zijn aangehaakt. Hoe dan ook: hoe ga je nu aan de slag?

1. Instellingen
Ga naar je Facebook-account op de desktop. Klik rechts bovenaan op het pijltje waarmee je alle extra’s te zien krijgt. Er klapt nu een menu open, waarin je kiest voor Instellingen en vervolgens voor Je Facebook-gegevens. In het venster rechts zie je nu de optie Een kopie van je foto's of video’s overzetten. Wanneer je daarop klikt, wordt je wellicht gevraagd om opnieuw je wachtwoord in te voeren, een extra check.

Foto 1


2. Bestemming
In het venster dat nu opent, zie je in het midden Bestemming kiezen. Onder die functie hangt zoals gezegd alleen Google Foto’s. Je krijgt nu de keuze om foto’s en/of video’s over te zetten. Het is verstandig voor beide te kiezen nu je hier toch bent. Je kunt ze altijd weer verwijderen. Je komt nu automatisch in de Google-omgeving terecht. Volg hier alle gevraagde stappen en je foto’s/video’s zullen overgezet worden.

Foto 2

Er is wel één maar! Wanneer je een foto uploadt naar Facebook, verkleint het programma die tot maximaal 100 KB om de servers te ontlasten. Verwacht hier dus geen superfoto’s van.

Google Foto's stopt automatische back-up
Eerder deze week schreven we al dat Google Foto’s voorlopig stopt met het automatisch back-uppen van afbeeldingen en video’s vanuit sociale media-apps. Lees dat bericht hier.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden