Bing is onhandig, hoe wordt Google mijn standaard zoekmachine?

Als ik op mijn computer bij Google iets op zoek en vervolgens naar een tweede blad ga, dan krijg ik te maken met de zoekmachine van Bing. Bing vind ik erg onhandig en ik zou graag Google willen zien op een volgend blad. Hoe kan ik dit bewerkstelligen?

Dan ga je in de webbrowser handmatig naar de webpagina www.google.nl, waardoor de Nederlandstalige zoekpagina van Google wordt geopend. Zo ver zo goed… Maar intussen is de standaard zoekmachine van je webbrowser nog steeds Bing. Kijk: “Daar zit hem deze kneep!” Laten we aannemen dat je met Google Chrome werkt. Ga naar de drie puntjes rechtsboven in de webbrowser en dan naar Instellingen. Ga naar de sectie Zoekmachine om dan bij Zoekmachine gebruikt in adresbalk in te stellen op Google (artikel gaat verder onder de afbeelding):

Vraag 30170 afbeelding 1

Het instellen van de standaard zoekmachine binnen de webbrowser

En als je toch bezig bent, ga dan ook even naar Zoekmachines en Site Search beheren en wel om de niet-gewenste zoekmachine keihard weg te gooien (artikel gaat verder onder de afbeelding):

Vraag 30170 afbeelding 2
Het uitmesten van de aanwezige zoekmachines

Immers, opgeruimd staat netjes! En als je met Microsoft Edge (of een andere webbrowser) werkt, dan ga je op - bijna - identieke wijze aan de slag.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden