Actie banner

Wat verandert er voor jou door de nieuwe webmail-omgeving van HCC!net?

Vanaf 17 augustus zal de oude webmail-omgeving van HCC niet meer bereikbaar zijn. Wat voor invloed zal dit hebben op het gebruik van het e-mailadres dat je van HCC hebt?

Outlook
Er verandert niks voor je als je een e-mailprogramma gebruikt als Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird, Windows Live Mail of een e-mailapp op je smartphone. De e-mails van je HCC-account blijven binnenkomen en je zal nog steeds e-mail kunnen versturen. Er zijn geen instellingen die je zal moeten veranderen.

Webmail-omgeving
De enige verandering is voor leden die gebruikmaken van de webmail-omgeving op HCC. Als je naar HCC.nl gaat, dan zie je rechtsboven de optie om naar je webmail te gaan.

hccnl printscreen

Als je op webmail klikt, dan kom je op de inlogpagina voor de webmail-omgeving. Dit kun je ook doen door naar https://webmail.hccnet.nl/ te gaan. Je ziet dan deze pagina:

hccnetwebmail printscreen

Op deze inlogpagina zie je dat je kunt inloggen in je webmail of dat je ervoor kunt kiezen naar de oude versie van de webmail-omgeving te gaan. Vanaf 17 augustus verdwijnt deze optie om naar de oude webmail-omgeving te gaan. Je kunt dan alleen nog in de nieuwe omgeving inloggen.

hccnetwebmail printscreen 2

Je kunt dus nog steeds kunnen inloggen in je webmail. Ben je de oude omgeving gewend, dan zul je moeten wennen aan hoe je online-inbox er nu uitziet. Voor de rest verandert er bijna niks, je houdt nog steeds al je opgeslagen e-mails. Het enige dat niet automatisch is overgezet, is je adresboek met contacten. Gelukkig kun je dit zelf doen. We hebben hiervoor een speciale pdf met instructies klaarstaan die je kunt downloaden door hier te klikken. We hebben hier ook een Excel-import sheet toegevoegd die je nodig zult hebben.

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden