Banner fotowedstrijd scheurkalender

Hoe zet ik tekst in/op een plaatje in Word?

Je maakt misschien weleens een uitnodiging of wenskaart in Word en daar hoort natuurlijk een plaatje bij. Maar hoe krijg je tekst in (of over) het plaatje getypt?

Je bent er wellicht al bij het maken van je kerstkaarten tegenaan gelopen, maar om te voorkomen dat je Valentijnswens(en) hetzelfde lot treft, vertellen we je hier hoe je eenvoudig een tekst in een plaatje zet als je werkt in Word.

We gaan er dan wel vanuit dat je weet hoe je überhaupt een plaatje in Word zet (voor de zekerheid: kies bovenaan het tabblad Invoegen en vervolgens Afbeelding, waarna je op je computer het gewenste plaatje kunt kiezen).
Zodra je het plaatje in je document hebt geplaatst, klik je met je rechtermuisknop op het beeld. Nu krijg je een menuutje te zien en daarin kies je in het onderste deel voor Tekstterugloop, waarna er weer een menuutje verschijnt. In dit laatste menu kies je Achter tekst en je kunt je je boodschap op het plaatje typen. De tekst kun je vervolgens naar wens opmaken zoals je dat altijd doet.

Let op: als je de afbeelding vervolgens nog versleept, blijft de tekst staan. Het is dus het beste om te zorgen dat je plaatje eerst helemaal goed staat voor je de tekst er overheen typt. Ook als je de afmetingen van de afbeelding wijzigt, kan het gebeuren dat de tekst niet meer past.

Ook leuk
Overigens kun je met behulp van je rechtermuisknop nog (veel) meer wijzigen aan je afbeelding. Naast positie en afmetingen – die je ook door slepen met je linkermuisknop kunt aanpassen - is de leukste de optie Afbeelding opmaken. Hiermee kun je bijvoorbeeld Artistieke effecten toevoegen aan je plaatje, met behulp van de optie Afbeeldingscorrecties de doorschijnendheid van je plaatje aanpassen, met Afbeeldingskleur er een sepia of zwart-witplaatje van maken of juist de kleuren extremer maken of verzachten, of je voegt een Schaduw toe, waardoor het net lijkt alsof het plaatje iets boven de achtergrond hangt.
Speel er maar eens mee en zie wat voor leuke effecten je kunt maken.

typtekstinplaatje