Actie banner

Hoe vind je een nieuwe ongebruikte gebruikersnaam?

Voor sommige websites moet je een account aanmaken met een gebruikersnaam, maar jouw gebruikersnaam blijkt al te blijkt opgeëist. Voor het zoeken naar een nieuwe gebruikersnaam is namechk.com een handige site, maar hoe werkt deze site en kun je er ook zoeken naar beschikbare domeinnamen?

Soms is een account maken een heel gedoe, vooral als je problemen hebt met het vinden van een goede gebruikersnaam die nog niet in gebruikt is. Gelukkig is er een website die je kan helpen met het vinden van een beschikbare gebruikersnaam voor je account. Namechk.com is een gratis te gebruiken site die je een overzicht geeft van veel bekende en gebruikte sites die willen dat je een account maakt.

Groene kleur
Typ je op namechk.com in het zoekvakje bovenin een gewilde gebruikersnaam in, dan zie je bij welke van deze sites deze gebruikersnaam nog beschikbaar is. Als je dan naar beneden scrolt vanaf de zoekbalk, dan zie je meerdere vierkanten met allerlei sites per vierkant. Je ziet veel sociale media-platformen zoals Facebook, Twitter en Instagram, maar ook sites als Paypal, Spotify en Tripadvisor zijn verbonden aan Namechk. Deze vakjes kunnen op verschillende manieren kleuren: donkerblauw betekent dat de naam al door iemand anders gebruikt wordt, geel betekent dat je de naam niet mag kiezen, rood is een foutcode en groen betekent dat de gekozen naam op de site beschikbaar is. Zo kun je van tevoren zien of je voorkeursgebruikersnaam verkrijgbaar is of niet.

Domeinnaam
Namechk.com kan ook gebruikt worden om te kijken of een domeinnaam, zoals .com of .org, nog beschikbaar is. Dit werkt ook met het systeem van vierkantjes. Voer je een voorkeursnaam voor een site in, dan zie je welke domeinnaam nog beschikbaar is. Zo is amsterdam.org niet meer beschikbaar maar amsterdam.io wel. In tegenstelling tot gebruikersnamen kun je voor sommige domeinnamen proberen om contact op te nemen met de eigenaren van een domein en ze een bod te doen om het domein over te nemen. Dit kun je dan ook zien op de site met een voorstel bod in Amerikaanse dollars.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden