Banner fotowedstrijd scheurkalender

Hoe stel je ICE-nummers in op je smartphone?

ICE-nummers? ICE staat voor In Case of Emergency, ofwel in geval van nood: ICE-nummers zijn dus de telefoonnummers die gebeld kunnen worden als jij je in een noodsituatie bevindt. Wie kan er gebeld worden in geval van nood en hoe zorg je dat hulpverleners gemakkelijk bij zo’n nummer kunnen?

Als je iets overkomt dan willen de hulpdiensten graag je familie of vrienden inlichten. Veel mensen hebben in de contactenlijst van hun telefoon bepaalde nummers aangemerkt als contact in geval van nood of ICE, In Case Of Emergency, maar dat is met al die vergrendelingsmethoden van tegenwoordig natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan Gelukkig kun je met een paar eenvoudige handelingen deze nummers toevoegen aan het startscherm van je iPhone of Android-toestel.

Bij veel Android-toestellen gaat het als volgt:
Ga naar Contacten, kies Groepen en ga naar: ICE contact bij nood. Klik op het plusje (+) of een button Toevoegen. Kies Contact toevoegen (een nieuwe contactpersoon aanmaken) of Bestaand contact toevoegen (een contact uit de lijst selecteren) of klik als je die optie krijgt op Contact noodgevallen en selecteer een contactpersoon. Herhaal dit eventueel om meer contactpersonen toe te voegen. Sla je aanpassingen op.

Als je telefoon vergrendeld is kun je door omhoog te swipen (vegen) links onderin kiezen voor Noodoproep. Als het goed is zie je dan een nummerkiespaneel, waarmee je 112 zou kunnen bellen, maar je ziet ook de ICE-contactpersonen of de keuze Noodinformatie, waarmee je ICE-contactperso(o)n(en) kunt zien.

Vind je bij Contacten geen groep met ICE of noodgevallen of iets dergelijks? Je kunt ook via je (vergrendelde) beginscherm door omhoog te swipen de optie Noodoproep kiezen en in eerdergenoemd scherm via de keuze voor Noodinformatie of ICE-contactpersonen één of meer contacten toevoegen en eventueel medische informatie over jezelf.

Op een iPhone (vanaf de 4S en met iOS8 of hoger):
Ga naar de app Gezondheid en dan naar je Medische ID (rechts onderin). Hier kun je een contact toevoegen voor noodgevallen en als je wilt kun je gelijk een relatie aan de persoon toevoegen: is het een familielid of je huisarts bijvoorbeeld.

Bij een vergrendeld scherm zie je links onderin Noodgeval. Je tikt erop en dan krijg je, links onderin, Medisch ID te zien. Klik je hierop dan worden de gegevens die je hebt ingevoerd zichtbaar en zo kunnen de hulpdiensten de benodigde gegevens ook zien en weten zij wie ze moeten bellen.

Bij de iPhone X werkt het iets anders: dan moet je de rechterknop (Siri) en de linkerknop (volume) 3 seconden vasthouden om het Medisch ID tevoorschijn te halen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden