Banner fotowedstrijd scheurkalender

Hoe ruim je OneDrive op?

OneDrive is een handige opslagdienst, waar Microsoft dankbaar gebruik van maakt in verschillende programma’s. Maar wat als je OneDrive bijna vol is? Dan pak je je goede voornemens erbij: tijd om op te ruimen. Hoe begin je?

Microsoft OneDrive is de gratis online opslagdienst van Microsoft. Bij iedere Microsoft-account krijg je standaard 5 GB aan opslag. Dat is best veel, maar soms niet genoeg. We laten zien hoe je OneDrive kan opruimen. Wil je documenten bewaren op je computer? Kopieer ze dan naar je map met documenten, afbeeldingen of een andere locatie naar keuze.

1. OneDrive ontdekken
Voor we beginnen met verwijderen, gaan we eerst inloggen op OneDrive. Daar heb je immers het handigste overzicht. Ga naar onedrive.com en log in met jouw Microsoftgegevens. Je krijgt nu alle mappen en bestanden te zien die op je OneDrive staan opgeslagen. Linksonder zie je de gebruikte opslag en de beschikbare opslag. Heb je een Microsoft 365-abonnement, dan heb je maar liefst 1TB aan opslagruimte.

vvdw onedrive 1

 

2. Selecteren en verwijderen
Om bestanden te verwijderen, hoef je ze alleen maar te selecteren. Zodra je met de muis over een document of bestand gaat, wordt het lichtgrijs en verschijnt er een cirkeltje in de bovenhoek. Tik op dat cirkeltje om het document te markeren. Het krijgt nu een donkergrijze achtergrond en een blauw vinkje in de bovenhoek. Heb je de gewenste documenten geselecteerd? Klik dan bovenin de menubalk op het item Verwijderen om de bestanden weg te gooien.

vvdw onedrive 2

3. Mappen verwijderen
Om bestanden uit een map te verwijderen, klik je op de map naar keuze. Je krijgt nu alle bestanden te zien die erin staan. Wil je de hele map verwijderen? Dan kan je op het cirkeltje rechtsboven in de mapnaam klikken, net zoals je bij losse bestanden hebt gedaan. Je verwijdert nu de map én de volledige inhoud.

TIP: heb je per ongeluk de verkeerde bestanden verwijderd? Klik dan in het linker menu op Prullenbak. Selecteer de items die je wil terugzetten en klik bovenin op de knop Terugzetten!

vvdw onedrive 3

4. De grootste eerst
Vind je het lastig kiezen, maar moet je ruimte maken? Dan is het slim om te kijken naar de bestandsgrootte. Door die grote documenten het eerst te verwijderen (of op je computer op te slaan) maak je het snelst plek vrij. Om de bestandsgrootte te kunnen zien, tik je rechtsboven in het scherm op het drop-downmenu met het raster. Je kunt nu kiezen uit de optie Lijst, waarbij je ziet hoe groot de individuele bestanden zijn.

 vvdw onedrive 4

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden