Grote bestanden e-mailen

Je kent het wel, even een paar foto's sturen, blijken de bestanden te groot om te verzenden via de e-mail. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse aanbieders die het mogelijk maken om toch grote bestanden te versturen.

Google heeft hiervoor een mogelijkheid via Gmail. Als je een groot bestand wilt versturen vraagt Gmail of je dit via Google Drive wilt doen. Je moet dan wel op gmail.com je email maken, en niet via bijvoorbeeld Outlook. Het werkt als volgt: Het bestand wordt naar Google Drive ge-upload en de ontvanger van de email krijgt in het bericht een link te zien waarmee hij het bestand kan downloaden.

Gebruik je een Apple? Bij de recente versie van de mail applicatie kun je instellen dat de verzending van grote bestanden via iCloud loopt. Apple noemt dit Maildrop. Het resultaat is het zelfde als bij Gmail. De ontvanger krijgt een link mee in het bericht waarmee hij het bestand kan downloaden.

Wil je liever via een andere weg grote bestanden versturen, probeer dan wetransfer eens. Met deze dienst kun je kosteloos bestanden van maximaal 2gb versturen. Nog grotere bestanden kan ook, maar dan moet je wel een klein bedrag betalen.

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden