Senioreninloop en presentatie: Internetveiligheid

Dinsdag 16 mei 14:00 tot 16:00

Georganiseerd door:

De Meent
Orion 3
1188 AM Amstelveen

Vanmiddag opnieuw een zeer interessant onderwerp: ‘Internet veiligheid’, gepresenteerd door Bart van Dijk. 

Waarschijnlijk heb je Bart al eerder bij ons beluisterd. In dat geval weet je dat zijn uitleg steeds geschikt is voor beginners en gevorderden, ondanks de geavanceerde onderwerpen die hij behandeld. 

Zo ook vanmiddag, wanneer hij uitleg geeft over recente ontwikkelingen op het gebied van ‘Internet beveiliging’. Bart legt onder andere de techniek achter de “https” communicatie uit en het hoe en waarom van de cryptografie die daarbij komt kijken. Met aansluitend een toelichting bij dat we van oudsher gewend zijn om op websites in te loggen door onze accountnaam en wachtwoord in te typen.

Maar dat zal in de nabije toekomst veranderen: er is namelijk een veel gebruikersvriendelijker mechanisme in ontwikkeling, bekend onder de codenaam “Passkey”, wat met name die vervelende wachtwoorden zal gaan vervangen. Maar omdat dit nog niet het geval is…

Komen tenslotte ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van “wachtwoord managers” aan de orde. Met name legt Bart het Bitwarden systeem uit en hoe dat de hele Santenkraam aan persoonlijke informatie van jou en over jou, veilig voor je kan bewaken en bewaren. Kortom: een presentatie die beslist de moeite waard is!

De presentatie ‘Internet veiligheid’ - van vanmiddag kun je heel binnenkort terugvinden en downloaden van onze website

Je vindt daar ook alle presentaties van de vorige maanden, net als de uitgebreide verslagen van vele jaren SeniorenInloop, op de: jemeent.blogspot.nl

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden