Steeds moet ik opnieuw inloggen voor WhatsApp. Kan dat niet anders?

Ik maak zowel op kantoor als thuis gebruik van de desktopversie van WhatsApp. Maar elke keer moet ik, wanneer ik een andere computer gebruik, opnieuw inloggen door met mijn smartphone de qr-code die in het beeld verschijnt te scannen. Ik vind dat erg omslachtig. Kan het niet anders?
Patricia van der S.

De mogelijkheid om WhatsApp op een computer te gebruiken, bestaat al enige tijd. Veel mensen maken er gebruik van, omdat een regulier toetsenbord nu eenmaal makkelijker werkt dan een klein schermpje van de smartphone.

Enige tijd geleden heeft WhatsApp de functionaliteit uitgerold om WhatsApp op meerdere (tot 4) apparaten te kunnen gebruiken zonder in te loggen met de smartphone. Maar dit werkt alleen wanneer je de meest recente versie van WhatsApp gebruikt. Het is dus zaak eerst die updates uit te voeren. Open de WhatsApp Desktop-app (beschikbaar voor Windows en iOS) en log zo nodig in. Wanneer er een nieuwe versie is, zie je dat via een mededeling onder je profielfoto. Is er een nieuwe update, klik daar dan op. WhatsApp zag zich daarna herstarten.

Als de nieuwe versie is geïnstalleerd zal je vermoedelijk nog één keer met je smartphone moeten inloggen. Ga op je smartphone naar Instellingen en kies Gekoppelde apparaten. Klik vervolgens op Koppel een apparaat en scan de qr-code. Vanaf dat moment heb je de smartphone niet meer nodig.

WhatsApp heeft overigens ook een webversie (web.whatsapp.com). Maak je hier gebruik van, dan is de werkwijze identiek als hierboven.

WhatsApp web

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden