Ik ben te laat voor de Windows 10 upgrade, wat nu?

Er zullen genoeg mensen die om diverse redenen de gratis upgrade van Windows 7 of 8.1 naar Windows 10 aan zich voorbij hebben laten gaan. Maar wat als je nu toch wilt upgraden naar Windows 10, is het dan nog gratis?

Het hangt er nogal vanaf waarom je besloten hebt om niet te upgraden toen dat nog gratis was. Als je te laks was of het gewoon vergeten bent is dat zuur, want dan moet je toch echt gewoon de upgrade naar Windows 10 kopen. Gelukkig is het aanbod aan Windows 10 Home-licenties op internet groot, wat gunstig uitpakt voor de prijs. Bij Microsoft kost het € 135, Bol.com rekent 106,43 en de goedkoopste die wij zagen was € 29,99 bij Licentie4U.

Heb je echter gewacht omdat je niet zeker wist of de voor jou noodzakelijke ondersteunende technologieën – bijvoorbeeld spraaksoftware – wel voldoende ondersteund zouden worden, dan heb je in dit geval meer geluk. Speciaal voor mensen die dit soort technologieën nodig hebben, bestaat namelijk nog wel de optie om gratis naar Windows 10 te upgraden. Zij kunnen via de pagina https://www.microsoft.com/nl-nl/accessibility/windows10upgrade gebruikmaken van deze mogelijkheid. Via deze pagina wordt bovendien verwezen naar een (Engelstalig) blog waarin Microsoft meer vertelt over de stappen die ze zetten om Windows steeds toegankelijker te maken voor mensen die ondersteunende technologieën nodig hebben voor computergebruik.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden