Banner fotowedstrijd scheurkalender

Hoe laat ik mijn zoekgeschiedenis in Google verdwijnen?

Ik gebruik Google regelmatig op mijn Android-smartphone, maar ik vind het niet prettig dat Google alles maar bijhoudt. Is er een snelle mogelijkheid om de recente zoekgeschiedenis in mijn Google-app te wissen?
Peter van A.

We zoeken allemaal wel eens wat via Google op waarvan we achteraf een beetje spijt hebben. Of het kan om een best wel gênante zoekopdracht gaan, bijvoorbeeld een medische kwestie. Dergelijke zoekopdrachten wil je – begrijpelijk – zo snel mogelijk wissen. Bij iOS-gebruikers bestond de mogelijkheid al langer om je meest recente zoekopdrachten (de laatste 15 minuten) te verwijderen, maar nu is die functie ook in de Android-app beschikbaar.

Heb je een zoekopdracht geplaatst die je graag meteen weer wilt verwijderen, handel dan als volgt. Open de Google-app op je smartphone en tik vervolgens op je profielfoto. Onder het kopje Zoekgeschiedenis vind je de optie Laatste 15 minuten verwijderen. Selecteer deze en de zoekgeschiedenis wordt verwijderd.

En nu je toch bezig bent, is het wellicht handig om ook nog even naar de instelling te kijken hoelang Google jouw zoekgeschiedenis bewaart. Ga hiervoor in je Google-app naar het menu Gegevens en Privacy. In de Geschiedenisinstellingen bij Web- en appactiviteit kan je voor elke Google-app je recente geschiedenis bekijken en eventueel verwijderen. Je kunt hier ook instellen om je zoekgeschiedenis na 3, 18 of 36 maanden automatisch te laten verwijderen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden