Hoe krijg ik WhatsApp op mijn computer?

WhatsApp is natuurlijk hartstikke handig om voordelig overal met al je vrienden en familie in contact te blijven. Maar wist je dat je ook vanaf je computer kunt WhatsAppen?WhatsApp op je computer gebruiken is eigenlijk heel simpel. Je gaat naar de website web.whatsapp.com en volgt de instructies. Het komt er op neer dat je, zodra je de webpagina geopend hebt, een qr-code (soort streepjescode met blokjes) te zien krijgt, die je via de WhatsApp-app met de camera op je telefoon moet scannen. Zodra je dat doet, krijg je direct je complete WhatsApp-inhoud op je beeldscherm te zien.

Een van de duidelijke voordelen is dat gedeelde foto’s direct al groter te zien zijn. En ook is typen voor de meesten onder ons op een computertoetsenbord toch een stuk prettiger dan op je telefoontje. Zorg wel dat je smartphone internetverbinding blijft houden – bij voorkeur via wifi om je mobiele dataverbruik beperkt te houden, het programma synchroniseert je berichten namelijk via je telefoon.

WhatsApp geeft voor zes types smartphones aan hoe je op de juiste plek komt om de qr-code te scannen en de koppeling tussen je telefoon(nummer) en je computer te maken. Wij vertellen je voor Android-toestellen en iPhones waar je zijn moet.

Android
Nadat je de WhatsApp-app op je telefoon hebt geopend kies je Menu (de drie puntje rechtsboven) en selecteer je WhatsApp Web. Je komt dan meteen in cameramodus terecht, met een vierkant veld dat je op de qr-code in je computerbeeldscherm moet richten. Vervolgens schakelt de pagina web.whatsapp.com direct naar jouw WhatsApp en kun je op je computer naar hartenlust WhatsAppen zoals je gewend bent.

iPhone
Het verschil met de werking in Android is minimaal. Waar het in Android Menu heet (de drie puntjes) ga je in je iPhone-app naar Instellingen, die vind je rechtsonder in beeld, met een tandwielsymbooltje erbij, en kies je WhatsApp Web/Desktop. Verder gaat het exact als eerder beschreven.

Afmelden
Wil je toch niet (meer) WhatsAppen via je computer? Je kunt er ook heel eenvoudig weer vanaf. Ga op web.whatsapp.com in de linkerkolom (waar je contacten te zien zijn) naar het drie-puntjesmenu en kies Afmelden. Je bent dan gelijk klaar en terug in het beginscherm met de qr-code.

>> Meer weten over qr-codes?

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden