Hoe kan ik een dvd rippen?

Het lukt mij maar niet om een dvd-video naar een videobestand te rippen. Met het videobestand dat ik dan krijg, wil ik aan de slag in een videobewerkingsprogramma. Hoe ga ik dit oplossen?
Hans de K.

Begin eens met dat videobewerkingsbestand, want het zou zomaar kunnen dat de inhoud van een dvd-video kan worden geïmporteerd. Ja, dat is zeker de moeite waar om toch even te proberen! Dit terzijde...

Movavi
Vervolgens maken we je attent op de videotools Movavi Video Converter en Movavi Video Editor Plus die je hier kunt vinden: www.movavi.com. Meteen nadat je deze tools hebt geïnstalleerd, kun je zeven dagen probleemloos proberen en dat moet genoeg zijn, denk je niet? Met behulp van de Movavi Video Converter is een dvd-video zonder problemen te converteren naar wat je ook maar wilt; onbetaald weliswaar voorzien van een watermerk (afbeelding 1).

Vraag 10113 afbeelding 1 

Aan de slag met de conversietool Movavi Video Converter! Ja, daarmee gaat het lukken om een dvd-video om te zetten naar iets anders.

En eenmaal geconverteerd en even later geïmporteerd in Movavi Video Editor Plus kun je je complete video bewerken of de gewenste video-onderdelen selecteren en die apart wegschrijven naar een videobestand dat je gaat gebruiken in je originele videobewerkingsprogramma. En even opgelet, want je zult zien dat niet de hele geconverteerde video van een watermerk is voorzien (afbeelding 2).

Vraag 10113 afbeelding 2

Zoals je ziet, is niet de hele geconverteerde video van een watermerk voorzien.

Het bovenstaande om je even te laten zien hoe soepel het allemaal kan verlopen en wellicht zou dat een reden kunnen zijn om over te gaan tot de aanschaf van de genoemde programma's...

Gratis alternatief
Als gratis conversie-alternatief noemen we dan de tool VidCoder waarvoor je dan weer hier terechtkunt: vidcoder.net (afbeelding 3). Wel opgemerkt dat VidCoder – standaard ingesteld – wat minder snel werkt dan Movavi Video Converter, maar daar betaal je dan ook geen enkele prijs voor! 

Vraag 10113 afbeelding 3

Met VidCoder is het ook prima converteren. Het gaat alleen wat minder snel.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden