Banner fotowedstrijd scheurkalender

Hoe blijf je ons zien in je Facebook-tijdlijn?

Je hebt het waarschijnlijk wel gelezen of gehoord: Facebook verandert de manier waarop je berichten voorgeschoteld krijgt. Dat heeft consequenties voor wat je in je tijdlijn te zien krijgt. Wil je niets van jouw HCC-groepering of van HCC in het algemeen missen? Volg dan onderstaande stappen.

Het doel van de veranderende (ze zijn er nog mee bezig) aanpak van Facebook is dat je meer relevante berichten van je vrienden te zien krijgt, door die berichten een hogere positie te geven op je tijdlijn. Zo zou je nu meer reacties van vrienden te zien moeten krijgen en minder video’s en berichten van (media)bedrijven. Tot nog toe lijkt dat er vooral op neer te komen dat je gewoon minder berichten te zien krijgt, ook van vrienden. Ook lijkt het ook weinig verschil te maken of je bij Nieuwsoverzicht kiest voor Meest recent of voor Topverslagen. Maar hoe zorg je nu dat je toch goed op de hoogte blijft van wat er wordt gepost op de pagina’s die je leuk vindt?

Op de site
Ga naar je tijdlijn en klik bij Nieuwsoverzicht op de drie puntjes, kies de onderste optie Voorkeuren bewerken.
Of
Ga naar je tijdlijn en klik rechts bovenaan op het pijltje (naast het vraagteken) en kies vervolgens, in het onderste deel van het uitklapmenu, voor Voorkeuren voor nieuwsoverzi…

In beide gevallen krijg je nu onderstaand pop-upschermpje te zien
VvdwFacebookvoorkeurenKies de bovenste optie Geef aan van wie je het eerst berichten wilt zien, dan zie je een overzicht van alle pagina’s die je leuk vindt. Selecteer vervolgens de pagina(s) die je wilt volgen, klik op Klaar en klaar is Kees.

Via de app
In de Facebook-app kies je via het hamburgermenu (de drie streepjes rechts bovenaan) Help en instellingen en vervolgens kies je Voorkeuren voor nieuwsoverzicht en krijg je hetzelfde keuzemenu te zien. Kies dus de eerste optie en tik de pagina’s aan die je graag wilt zien.

Zo krijg je in ieder geval de berichten te zien die je niet wilt missen.

Voor nieuwe volgers is het handig om op het moment dat je ervoor kiest een (bedrijfs)pagina te willen volgen, direct aan te geven hoe je wilt dat berichten op je tijdlijn te zien krijgt. Dit doe je door bij de knop Volgen via het pijltje naar beneden te kiezen voor Als eerste weergeven.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden