Banner fotowedstrijd scheurkalender

Wat is een veilige password-manager?

Deel dit artikel

,

Ik ben eigenlijk zeer benieuwd wat een goede password-manager is. Ik heb gelezen dat – in het bijzonder – LastPass al meerdere keren gehackt is. Waar kan ik het beste voor kiezen? Eric van G.

Inderdaad, LastPass was gehackt. Dat heeft nogal wat aandacht gekregen en dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat LastPass een password-manager is die gebruikmaakt van de cloud en met extensies binnen webbrowsers werkt. Wanneer een password-manager erg populair wordt, dan zitten de hackers daar bovenop. Des te populairder de manager, des te gretiger het hackersgilde. Met als hoofdprijs precies wat die hackers willen hebben: gebruikersnamen, wachtwoorden én de clouddiensten waarop ze vervolgens terechtkunnen!

Maar goed, op dit moment krijgt de password manager Keeper veel aandacht. Maar ook voor Keeper geldt: het werkt via de cloud! Wil je het echt veilig hebben, dan houd je je wachtwoorden offline. In een analoog notitieboekje wellicht? Is natuurlijk ook niet honderd procent waterdicht, maar hackers kunnen er in ieder geval online niet bij komen...

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden