Actie banner

Waarom komen verstuurde mailtjes niet bij mij aan?

Deel dit artikel

,

Mijn dochter en een goede vriendin sturen mij e-mailtjes maar die komen niet bij mij aan. Dat vind ik vreemd want andere mailtjes komen wel bij mij binnen. Hebben jullie enig idee wat er aan de hand kan zijn?

Marcelina M.

Het versturen van mail is zeer betrouwbaar maar het kan natuurlijk altijd een keer gebeuren dat een mailtje de ontvanger niet bereikt. Bij jou lijkt er iets anders aan de hand te zijn omdat het mailtjes van twee personen zijn die 'dichtbij' je staan. Wij vermoeden dan ook dat de mailtjes als spam zijn gemarkeerd. Ze komen dan wel bij jou binnen, maar niet in Postvak In. Je vindt ze dan in de map Junk Mail of Ongewenste Mail. Je kunt een dergelijk mailtje (in Windows) verpplaatsen naar Postvak In door met je rechter muisknop op het mailtje te klikken, vervolgens te kiezen voor Ongewenste mail en Geen ongewenste mail.

De mail van HCCnet is onlangs naar ene nieuw platform overgegaan en dat betekent ook dat er een nieuw spamfilter is. En zo'n spamfilter moet 'leren' wat spam is en wat niet. Het is dus verstandig op zeker nu elke keer naar de map Junk Mail of Ongewenste Mail te gaan om geen berichten te missen. Door de mailtjes te markeren, help je het spamfilter om nog beter het onderscheid te leren tussen goede mail en spam.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden