Ik heb vaak veel Verkenner-vensters open. Kan dat niet anders?

Deel dit artikel

,

Ik heb vaak tot soms wel vijf verschillende vensters van Verkenner openstaan. Dat is handig maar soms ben ik het overzicht kwijt. Kan dat niet op een wat makkelijkere manier?

Kees van den B.

Als je Windows 11 gebruikt en je hebt de 22H2-update geïnstalleerd, dan is het antwoord: Ja! In de Windows 11 22H2-update die in het najaar van 2022 vrijgegeven werd, kregen we de mogelijkheid om binnen Verkenner meerdere tabbladen te openen. Zo blijft alles stukken overzichtelijker. Maar zoals gezegd moet je wel de juiste Windowns-versie hebben; Windows 10 heeft deze optie sowieso niet.

Beginnen doe je gewoon in Verkenner. Het maakt niet uit welke map je precies opent en zodra je Windows 11 22H2 hebt, zijn de tabbladen automatisch beschikbaar. Je zal in de bovenste balk van Verkenner zien dat er naast de actieve map een plus-icoon staat. Klik daarop en Verkenner opent een nieuw tabblad naar het homemenu. Net zoals in je internetbrowser kan je een tabblad sluiten door op het kruisje te klikken.

Het handige hieraan is dat je makkelijker bestanden kan verplaatsen als je scherm niet groot genoeg is om meerdere Verkenners naast elkaar te openen. Ook kan je heel snel alle tabbladen sluiten als je terug naar één tabblad wil gaan. Klik hiervoor met je rechtermuisknop op het actieve tabblad en je hebt de optie om alle andere tabbladen te sluiten of om alle tabbladen aan de rechterkant te sluiten.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden