Lege accu, wat nu?

Zonder accu komen te zitten is altijd vervelend. Vroeger was dit vaak met de auto het geval, vooral in de winter. Tegenwoordig zijn de accu's van telefoons en tablets een probleem. Gelukkig zijn er diverse tips en trucs om niet met een lege accu te stranden.

- Powerbank aanschaffen. Een powerbank is niets anders dan een extra accu die je makkelijk mee kan nemen. Bijna alle powerbanks hebben een usb-poort waar je het oplaad snoertje van je telefoon of tablet in kan doen. De hoeveelheid electriciteit die een powerbank kan leveren wordt uitgedrukt in mAh. Hoe hoger, hoe meer electriciteit erin past. Met een powerbank van 11000 mAh kun je bijvoorbeeld je lege smartphone vier keer opladen voordat de powerbank zelf leeg is!

Mocht dat laatste gebeuren, dan leg je de powerbank thuis aan de oplader om de volgende dag weer als nood-accu dienst te kunnen doen.

- Reis je veel met de trein? De NS heeft in de 1e klas coupe's stopcontacten zitten. Hier kun je snel even je telefoon of tablet mee opladen. Let wel op dat je een eerste klas kaartje moet hebben om in de 1e klas te mogen reizen.

- Laad je telefoon of tablet altijd op als het mogelijk is. De tijd dat je accu helemaal leeg moest zijn om daarna volledig op te laden is voorbij. Moderne accu's kunnen en mogen altijd opgeladen worden.

- Tegenwoordig vind je steeds vaker openbare laadpalen. Hier kun je snel even electriciteit bijtanken voor je smartphone of tablet. Je vindt deze laadpalen op station's, luchthavens en soms gewoon op de openbare weg.

- Heb je geen enkele mogelijkheid om je smartphone of tablet op te laden? Geen nood, soms is het ook wel eens lekker om niet bereikbaar te zijn of om naar het scherm van je tablet te hoeven kijken.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden