Kan ik mijn laptop automatisch laten vergrendelen?

Ik loop regelmatig bij mijn laptop weg en moet dan, om te voorkomen dat anderen bij mijn bestanden kunnen, het toestel steeds handmatig vergrendelen. Kan dat niet op een andere manier? Ik gebruik overigens Windows.

Gebruik je Windows op een apparaat met bluetooth en heb je je smartphone dan gekoppeld via bluetooth? Dan kun je gebruikmaken van een handige functie: dynamisch vergrendelen. Die optie zorgt ervoor dat je computer automatisch wordt vergrendeld wanneer jij (of in ieder geval jouw telefoon) niet meer in de buurt bent.

Zorg dat je smartphone gekoppeld is aan je apparaat. Navigeer naar het instellen van de functie door te zoeken op ‘dynamisch’ en klik op Dynamisch vergrendelen. Halverwege het scherm onder Extra instellingen staat de aan te vinken optie Toestaan dat Windows automatisch uw apparaat vergrendelt als u niet aanwezig bent.

Zolang die functie ingeschakeld staat, zal Windows zichzelf vergrendelen wanneer de verbinding tussen je computer en smartphone wegvalt.

Heb je op je computer bluetooth nog niet ingeschakeld? Typ dan bluetooth in het zoekvenster en dan kun je in het venster dat dan verschijnt, vrij gemakkelijk een bluetooth-apparaat toevoegen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden