Ik krijg spam op mijn HCC-net e-mailadres binnen. Wat nu?

Deel dit artikel

,

Op mijn HCC-net e-mailadres krijg ik spam binnen. Dat is erg vervelend. Wat kan ik hier zelf aan veranderen? Peter de W.

Op het moment dat je spam ontvangt op je HCC-net e-mailadres is dit natuurlijk heel vervelend en wil je er alles aan doen om dit voor de toekomst te voorkomen. Hoe pak je dit aan?

Sinds de migratie van 2023 heeft de HCC-net mailserver een nieuwe spamfilter gekregen, maar deze moet nog veel leren. Om dit te ondersteunen, kun je – wanneer er een spambericht doorheen is gekomen dat niet als spam werd gezien – dit op een speciaal e-mailadres melden. Het e-mailadres om dit te melden is

Om ervoor te zorgen dat de meldingen zo efficiënt mogelijk kunnen worden afgehandeld, is het van groot belang om de stappen als volgt uit te voeren. In de hiernavolgende voorbeelden worden de meestgebruikte programma’s getoond.

Vanuit webmail

Image1

Met het e-mailbericht in de voorvertoning of volledig geopend: kies je voor het drop-downpijltje naar beneden bij doorsturen (3e pijl aan de rechterkant) en Doorsturen als bijlage.

Vanuit Thunderbird
Open het betreffende e-mailbericht (dubbelklik het bericht om het te vergroten)

Click op het hamburgermenu (de drie horizontale streepjes rechts bovenaan)

Afbeelding2


Kies voor Bericht

Kies voor Doorsturen als.

Afbeelding4

Kies voor Bijlage.

Afbeelding5.png

 

Vanuit Outlook
Afhankelijk van welke Outlook-versie je hebt en hoe je Outlook staat ingesteld, zijn er twee mogelijkheden om een spambericht als bijlage te kunnen versturen.

Bij de klassieke versie gaat het als volgt:

Open het bericht.

Kies bij reageren: meer (of het dropdown-pijltje wanneer je een compacte versie hebt ingesteld) en vervolgens Doorsturen als bijlage.

Afbeelding6.png

Bij de modernere versie ziet het er zo uit:

Open het bericht.

Klik op de 3 puntjes.

Afbeelding7.png

Kies voor Doorsturen als bijlage.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden