Hoe word ik beter verstaanbaar in een telefoongesprek

Deel dit artikel

,

Als ik buiten loop en aan het bellen ben, dan krijg ik vaak te horen dat ik zo slecht te verstaan ben. Kan ik daar iets aan doen? Ik gebruik overigens een iPhone. Mark M.

Het is een bekend gegeven dat de kwaliteit van mobiele telefoongesprekken minder is dan bellen via het vaste net. Achtergrondgeluiden kunnen dan helemaal extra storend zijn. Je geeft aan dat het probleem zich voordoet wanneer je buiten aan het bellen bent. Dan zijn vermoedelijk de achtergrondgeluiden de oorzaak. Maar je gebruikt een iPhone, dus er is wel iets aan te doen.

Je kunt met een iPhone namelijk Active Noise Canceling inschakelen. Een slim algoritme isoleert jouw stem en verwijdert de rest van de geluiden zoveel mogelijk. Om dit in te stellen, dien je wel een gesprek met iemand op te zetten; de instelling hiervoor zal je in het normale menu niet vinden.

Bel dus iemand op en open vervolgens het bedieningspaneel door vanuit de rechter bovenhoek van je scherm naar beneden te swipen. Je ziet dan rechtsboven een tekening van een microfoon met daarnaast de tekst Modus Standaad. Klik daarop en kies vervolgens voor Stemisolatie. Vermoedelijk is daarmee jouw probleem opgelost.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden