Hoe sluit je Teams écht af als je het afsluit?

Steeds meer consumenten vinden de weg naar Microsoft Teams. Maar wist je dat wanneer je dit programma afsluit, het op de achtergrond continu blijft draaien? De toepassing wil je meldingen kunnen blijven sturen en blijft bovendien systeembronnen - geheugen en processorcapaciteit - in beslag nemen. Dat wil je natuurlijk niet, je sloot Teams immers niet voor niets af. Een simpele wijziging in de instellingen helpt je hiervan af en zorgt dat het programma ook écht stopt wanneer je het afsluit. Hier lees je hoe.

Het samenwerkingsprogramma Teams werd ontwikkeld voor de zakelijke markt, maar ook steeds meer consumenten gebruiken het, helemaal sinds Microsoft er recent een volwaardige thuisversie voor uitbracht. Maar wil je ook dat het programma in de lucht blijft wanneer je denkt het af te sluiten?

Wanneer je een toepassing/app/programma sluit, verwacht je dat het ook daadwerkelijk stopt, niet dat het stilletjes op de achtergrond blijft doordraaien en kostbare CPU-cycli, geheugen en bandbreedte verbruikt. Natuurlijk staan sommige apps, zoals OneDrive, iCloud of je antivirusprogramma, over het algemeen altijd ‘aan’, maar bij die is de eigenschap dat ze voortdurend draaien juist een essentieel onderdeel van hun functie. Dat geldt niet voor een toepassing zoals Microsoft Teams. Dit blijft alleen standaard op de achtergrond actief om je meldingen te kunnen blijven sturen. Handig in een zakelijke omgeving, als collega's je altijd moeten kunnen bereiken, maar als incidentele privégebruiker zit je hier wellicht niet op te wachten. 

vvdw MS Teams 2a

Om deze toepassing volledig af te sluiten, moet je je bij Taakbeheer (bij Windows) of Activiteitenweergave (op een Mac) vervoegen. Er is echter een instelling die je heel eenvoudig kunt wijzigen om Teams voortaan volledig tot zwijgen te brengen wanneer je op het rode kruisje (Windows) of bolletje (Mac) klikt.


1. Klik op de drie puntjes naast je accountnaam en profielfoto en open Instellingen.

vvdw MS Teams 1

2. Op het Tabblad Algemeen zie je onder Toepassing een aantal opties staan, waaronder Toepassing actief houden na sluiten. Haal hier het vinkje weg en je wijziging is klaar. Wanneer je nu Microsoft Teams afsluit, stopt het ook echt.

vvdw MS Teams 3

 

Het is maar een simpele handeling, maar wel voldoende om Teams volledig uit te schakelen tot de volgende sessie. 

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden