Hoe maak ik makkelijk een euroteken op de computer?

Je hebt natuurlijk niet altijd zin om het woord euro uit te tikken en in sommige gevallen ziet het er ook niet uit. Maar hoe krijg je dat vreemd op het toetsenbord geplaatste euroteken nu in je tekst?


Je kunt het euroteken zoals dat op je toetsenbord te zien is (op de 5-toets, zie ook afbeelding hieronder) in je tekst krijgen door de toetscombinatie Alt Gr + 5 te gebruiken: . De Alt Gr-toets vind je rechts naast de spatiebalk.
euroteken tip

Maar niet op alle toetsenborden is die toets aanwezig. In dat geval heb je één vinger meer nodig om de combinatie Ctrl + Alt + 5 te tikken: .

Alt 0128
Je kunt ook gebruikmaken van de Alt-code. Dat is vooral erg handig om te weten als je een toetsenbord gebruikt met een voor jou minder bekende indeling, of als een van eerder genoemde toetsen stuk is (tenzij de Alt-toets stuk is). Daarvoor houd je de Alt-toets ingedrukt terwijl je de cijfers 0128 typt. Let op dat NumLock aanstaat, anders gebeurt er weinig, behalve mogelijk wat heen en weer geschuif in je document omdat de cijfertoetsen dan wel eens als pijltjestoetsen willen werken. Zodra je het laatste cijfer hebt ingetikt en ook de Alt weer loslaat, verschijnt-ie:.

En je kunt natuurlijk (in Word) altijd nog de omweg maken via het tabblad Invoegen, het dropdownmenuutje aan de rechterkant  Symbool, Meer symbolen en dan het euroteken opzoeken en aanklikken, vervolgens op de knop Invoegen klikken en dan op de knop Sluiten:.

Lees ook: Handige toetsenbordcombinaties

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden