Actie banner

Help! Waar zijn mijn foto's gebleven?

Deel dit artikel

,

Enige tijd geleden wilde ik wat foto’s bekijken. Toen kon ik maar één foto per keer openen. Het pictogram bleek intussen te zijn veranderd. Alle andere foto’s bleven verborgen. Uiteraard heb ik zelf iets verkeerds gedaan, maar ik weet niet hoe ik de foto’s allemaal weer kan openen. De foto’s zijn destijds allemaal opgeslagen in het JPEG-formaat. Hoe krijg ik ze terug? Stan V.

De vraag is even ‘waar’ je aan het kijken bent: op een usb-stick, in een map op de harde schijf, ergens in de cloud? Maar hetgeen je zegt, doet denken aan een ander bestandsformaat, namelijk een bestandsformaat waarin meer dan één foto kan worden opgeslagen. MJPEG, PDF, GIF misschien? Je zegt verder ‘destijds opgeslagen’ en ook die zinsnede doet vermoeden dat we met te maken hebben met een conversie van JPEG’s naar iets anders. En dan hebben we ook nog dat opeens gewijzigde pictogram!

Welnu, maak de extensies zichtbaar in de Windows Verkenner (zie de afbeelding hieronder): Klik in de Verkenner op Weergeven, Weergeven en Bestandsnaamextensies. En de extensie die je dan te zien krijgt, kunnen je vertellen welk gastheerprogramma je nodig hebt om (1) dat pictogram weer terug te krijgen en (2) dat bestand met inpandige foto’s weer netjes af te spelen. Hier een website waar je wat meer te weten komt over de programma's die bij extensies horen: filext.com.

Vraag 40285 afbeelding 1

Op deze manier haal je de extensies in de Windows Verkenner tevoorschijn

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden