Banner fotowedstrijd scheurkalender

Gratis puzzelboeken? Dan word ik zeker gespamd?

Deel dit artikel

,

HCC biedt als ledenaanbieding twee gratis puzzelboeken van PuzzelBrein aan. Maar gratis bestaat niet! Waar zit het addertje onder het gras? Word ik, door mijn e-mailadres achter te laten, compleet gespamd? Willem van der A.

Als HCC maken we vanzelfsprekend goede afspraken met externe leveranciers voor wat betreft de aanbiedingen aan onze leden. Maar wij vinden ook: controle is geen wantrouwen. Dus nam PC-Active-eindredacteur Marco Mekenkamp zelf de proef op de som om te kijken wat het achterlaten van zijn e-mailadres voor gevolgen had. Hieronder zijn relaas.

“Vanzelfsprekend heb ik als journalist een gezond wantrouwen wanneer ik iets ‘gratis’ krijg. Helemaal wanneer ik persoonlijke gegevens moet achterlaten. Maar met het vertrouwen in de Nederlandse en Europese wetgeving inzake het sturen van mailtjes (je kunt je altijd afmelden) vind ik het achterlaten van mijn e-mailadres in dit HCC-geval geen probleem.

Bij de aanbieding van PuzzelBrein moet je vanzelfsprekend ook een adres achterlaten om de puzzelboeken toe te laten zenden. Wat liet ik dus achter bij inschrijving voor de twee gratis puzzelboeken: mijn naw-gegevens en een e-mailadres. Leverde dat ongewenste post of mail op?

Om met dat eerste te beginnen: ik kreeg een puzzelboek. De tweede zal volgen. Verder niet. Natuurlijk had ik een trucje in mijn achtergelaten naw-gegevens toegepast, zodat ook 'postspam' direct te herleiden zou zijn. Maar die is er tot op heden niet. Wel word ik bijna gestoord van een brievenbrei van de Vriendenloterij en de Postcodeloterij (wel mijn adres maar geen naam; wanneer laten zij het geld daadwerkelijk terechtkomen bij de goede doelen die ze steunen in plaats van mij voor veel geld te spammen) maar geen briefspam van PuzzelBrein.

En de mail? Ook dat bleef beperkt. Ik kreeg eerst een bevestiging dat de puzzelboeken mij toegestuurd zouden worden. Op de verzenddag van het eerste puzzelboek ontving ik een mailtje dat het boekje verzonden was; attent! En onlangs kreeg ik een mailtje over de prijzen die ik kon winnen en ik werd gewezen op de uisterste inzenddatum. Drie mailtjes in anderhalve maand tijd… ik vind dat netjes. Met andere woorden: ik zie tot op dit moment geen bezwaren.”

Wil jij ook die twee gratis puzzelboeken van Puzzelbrein t.w.v. € 27,50? Profiteer als HCC-lid dan snel! Je hebt nog tot en met 30 april de gelegenheid om van de ledenaanbieding gebruik te maken.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden