Hoe gebruik ik Google Maps offline?

Eén van de handige functies in Google Maps is de mogelijkheid om een gebied te downloaden en op te slaan op het geheugen van je telefoon. Hiermee worden voorzieningen, wegen, straten en andere details en gegevens uit de geselecteerde regio opgeslagen.

Let er wel op dat de offline kaarten maximaal 30 dagen bewaard worden, daarna worden ze verwijderd tenzij je de kaart bijwerkt en dus opnieuw opslaat. Offline kaarten kunnen altijd benaderd worden zonder internetverbinding, maar voor navigatie werken ze alleen met de auto. Je kunt offline kaarten in Google Maps niet voor fietsnavigatie, OV of als voetganger gebruiken.

Downloaden

We leggen je hier stap-voor-stap uit hoe je kaarten kunt downloaden via Google Maps voor offline gebruik. In het voorbeeld nemen we de stad Kopenhagen, Denemarken. Zoek in de zoekbalk naar Kopenhagen, open vervolgens in het menu de functie Offline gebieden en druk op het plusje. Zoom met twee vingers in of uit, verplaats het kader naar welk gebied je wilt downloaden en vervolgens zie je hoeveel ruimte de kaart nodig heeft. Heb je het gewenste resultaat? Dan druk je op downloaden. Geef de kaart een naam en druk vervolgens op Opslaan. De kaart wordt gedownload. 

1ea wifi 1ea wifi

In het overzicht met offline gebieden zie je de kaarten die je nu hebt opgeslagen, en wanneer ze verlopen. Mocht je een kaart langer willen gebruiken, dan klik je op de desbetreffende offline kaart. Hier kun je hem verwijderen of updaten. Wanneer je op updaten drukt, kan je hem weer voor 30 daen gebruiken.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden