Banner fotowedstrijd scheurkalender

Een slideshow op je bureaublad, hoe doe je dat?

Leuk toch, het bureaublad van je computer een persoonlijk tintje geven met je eigen beeld, maar welk beeld kies je? Om het je extra makkelijk te maken… je hoeft helemaal niet te kiezen, als je een slideshow instelt.

Het instellen van de achtergrond van je bureaublad is een leuke manier om je computer te personaliseren. Zo zie jij, maar ook anderen, altijd datgene waar jij belang aan hechten plezier aan beleeft. En waarom zou je een keuze moeten maken tussen allerlei leuke foto’s die je in gedachten hebt? Met een diavoorstelling ofwel slideshow vertoont je bureaublad allerlei afbeeldingen.

Nieuwe map
Voordat je een slideshow instelt, is het handig om eerst een nieuwe map aan te maken op je pc en daarin alle foto’s te plaatsen die je wilt gebruiken. Om je diavoorstelling in te stellen, ga je naar Instellingen (via het tandwieltje, links in het startmenu) en vervolgens naar Persoonlijke instellingen. Je ziet direct Achtergrond staan. Klik je in het dropdownmenu daaronder, dan zie je de optie Diavoorstelling. Kies je die optie, dan verschijnt de knop Bladeren. Klik hier op en selecteer de map die je zojuist hiervoor aangemaakt hebt.

Meer instellingen
Vervolgenskun je je Diavoorstelling verder instellen. Als je iets naar beneden scrolt zie je Afbeelding wijzigen elke en kies je hoe snel de foto’s elkaar moeten afwisselen. Je kunt hier weer onder ook instellen dat de computer deze in willekeurige volgorde presenteert - of juist niet - via het schuifje. Onderaan kun je ook de manier waarop de foto’s worden weergegeven aanpassen door een keuze te maken onder het kopje Kies de gewenste weergave. Wil je gewoon één foto per keer tonen, kies dan voor Vullen.
Je hoeft niets op te slaan, Windows zal automatisch overschakelen op diavoorstelling wanneer je je map laadt.

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden