Hoe kan ik sneller typen op mijn iPhone?

Deel dit artikel

,

Zo’n smartphone is prima om mee te bellen en om korte tekstberichtjes te maken, maar ik vind het toestel niet geschikt om langere berichten te tikken. Of is er een manier om sneller te typen op mijn iPhone?
Marie van Z.

Er zijn zeker manieren om sneller te tikken. De eerste stap die je kunt nemen in iOS is de functie Tekstvervanging. Klik op de iPhone (of iPad) op het tandwieltje voor de Instellingen. Kier vervolgens Algemeen en daarna Toetsenbord. Daar zie je Tekstvervanging staan. Tik daarop. Vervolgens kun je een soort snelkoppeling maken (minimaal één teken of een combinatie naar keuze) en kun je daarna intypen wat er moet verschijnen. Voorbeeld: voer izjz als snelkoppeling in en Ik zie je zo! als resultaat.

Wat ook tijd kan schelen, is een andere manier van een punt (.) intikken. In iOS zit een mogelijkheid om een punt de zetten door twee keer op de spatiebalk te drukken. Deze mogelijkheid moet je wel aanzetten via Instellingen, Algemeen, Toetsenbord. In het scherm zie je allemaal schuifjes staan. Zet het schuifje Sneltoets voor punt op groen.

Nog een snelheidstip: de cijfers zitten onder de 123-knop. Prima als je meerdere getallen moet intikken, maar het is omslachtig om op de 123-knop te drukken, dan het cijfer in te voeren en vervolgens op de ABC-knop te drukken om gewoon verder te typen. Het gaat sneller wanneer je met je vinger de 123-knop ingedrukt houdt. Je ziet dan de cijfers verschijnen. Maak jouw keuze en laat de 123-knop los. Dan verschijnen direct de letters weer om verder te typen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden