HCC!kennisdag op 25 maart 2023 - Presentaties, workshops, verkoop producten en meer

 expo houten

(laatste update: 22-03-2023 14.31 uur)

Op zaterdag 25 maart 2023 wordt van 10.00 tot 15.00 uur in Expo Houten (Meidoornkade 24, Houten) weer een HCC!kennisdag gehouden. Veel Interessegroepen staan weer klaar om bezoekers te informeren en te amuseren. Het belooft voor jong en oud een interactieve en leerzame dag te worden.

Wij zullen ons tijdens deze eerste HCC!kennisdag van 2023 wederom profileren als het meest veelzijdige kenniscentrum over alles dat digitaal is. Tijdens deze dag leer je hoe jij je huis slimmer maakt of maak kennis met de nieuwste vliegsimulators en drones. Bovendien zijn er - op veler verzoek - ook weer producten te koop op het gebied van computers, consumentenelektronica en boeken/tijdschriften.

En natuurlijk ben je ook van harte welkom tijdens de vele presentaties en workshops die we exclusief en gratis aan onze HCC-leden aanbieden. Deze zijn te volgen in de verschillende zalen op de bovenverdieping. Op de benedenverdieping presenteren de verschillende Interessegroepen zich.



TOEGANG TOT DE KENNISDAG

Toegang HCC-leden
HCC-leden hebben gratis toegang. Registratie is bij de HCC-balie in de centrale hal. Op vertoon van de HCC-pas krijg je toegang tot de HCC!kennisdag en de presentaties. Een van de vele voordelen van het HCC-lidmaatschap!  Aanmelden voor de Kennisdag is niet nodig.

Toegang niet-leden
Niet-leden zijn van harte welkom. Er zijn twee toegangspoorten bij de entree in Expo Houten: een voor HCC-leden, zoals hierboven vermeld. De andere entree is voor alle andere bezoekers. Een kaartje vooraf online kopen kost € 8,- per persoon, aan de kassa kost deze € 10,- per persoon. 

LET OP: wanneer je een entreekaartje koopt voor de HCC!kennisdag (of als je HCC-lid bent), heb je automatisch ook toegang tot de Modelspoorbeurs die op dezelfde dag gehouden wordt in Expo Houten. Twee vliegen in één klap dus. Kinderen tot en met 11 jaar hebben gratis entree.

Presentaties en workshops

Op dit moment zijn de volgende presentaties en/of workshops bekend, onder voorbehoud. Log in om onderstaande presentaties en workshops in een handzaam overzicht (pdf) te krijgen. 

Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk! En kom gratis naar de HCC!kennisdag.

10.15 uur - Informatie Senioren Tablet (locatie: Essenzaal)
De SeniorenTAB een prima standaard Samsung-tablet met het Android-besturingssysteem. En is nu een speciaal model HCC!seniorenacademie van 10.5 inch voor HCC-leden in een voordeelaanbieding met 10% korting. Je krijgt het eerste jaar gratis ondersteuning vanuit de SeniorenTAB helpdesk. Verlenging van deze ondersteuning, na een jaar, is optioneel. In deze presentatie laten we je live kennismaken met de SeniorenTAB model HCC!seniorenacademie. Je kunt de tablet op de HCC!kennisdag ook aanschaffen.

10.15 uur - Clipchamp (locatie: Lindenzaal)
Ken je Moviemaker nog?  Dat was zeer eenvoudige tool om jouw video’s leuker te maken. Heel populair bij een breed publiek. Dit programma werd later vervangen door Story Remix en Video Editor. Microsoft is nu al een tijd bezig met een opvolger: Clipchamp. Een uiterst eenvoudig te bedienen programma met de meest voorkomende basisbewerkingen. Werkt plezierig en betrouwbaar. We laten je graag een voorbeeld zien. Maar ook een speciale bewerking: bijsnijden, bijvoorbeeld van verticaal naar horizontaal (gemakkelijk bij smartphone video’s).

10.15 uur - Drone vliegen, een leuke hobby (locatie: Iepenzaal)
Deze presentatie gaat in het plezier dat je kan hebben met dronevliegen. Je hoort welke soorten drones er zijn, wat je er wel en niet mee mag doen, welke regels er zijn voor dronevliegen, aandachtspunten voor als je zelf een drone wil kopen, de nieuwste drones (die je zelfs op onze vliegmiddagen kan komen uitproberen) en drones in de landbouw.

10.15 uur - Homey, de smarthome hub (locatie: Elzenzaal)
De Homey is een smart home hub van Athom, waarmee je met één app verschillende apparaten in huis kunt bedienen en automatiseren. Met Homey kun je apparaten zoals lampen, thermostaten, beveiligingscamera's, speakers en meer verbinden en bedienen. Je kunt ook aangepaste automatiseringen maken met behulp van Homey's "flows"-functie, waarmee je regels en triggers kunt instellen om je apparaten te bedienen op basis van bepaalde voorwaarden. Daarnaast ondersteunt Homey een breed scala aan protocollen en apparaten, zodat je apparaten van verschillende merken en fabrikanten kunt aansluiten en bedienen.

10.15 uur - Python presentatie 1 (locatie: Esdoornzaal)
Python is een relatief eenvoudige programmeertaal omdat het intuïtief te begrijpen is, waardoor het ook makkelijk te leren is. Het is veel makkelijker te lezen en begrijpen dan andere programmeertalen zoals Java of C. Een script in Python is gemiddeld 3 keer zo compact als een script in bijvoorbeeld Java. Hierdoor is het voor ontwikkelaars makkelijker om samen te werken en kan een applicatie in een kortere tijd ontwikkeld worden. Python is een ‘general-purpose’ programmeertaal, wat betekent dat het bijna overal wel voor gebruikt kan worden. Zo kun je er tekst mee verwerken, afbeeldingen en getallen aanpassen, maar ook kun je er wiskundige vergelijkingen mee oplossen.
In deze presentatie:
- Waarom Python zo populair is
- Python modules
- Data structuren
- Eigen modules
- De ‘gory details’ over Python

10.15 uur - Linux Mint (locatie: Wilgenzaal) 
Deelname aan deze presentatie en workshop is alleen mogelijk indien je je vooraf hebt aangemeld als deelnemer.
Naar aanleiding van het succes van de Linux installatie-workshops, die vorig jaar werden gegeven op de HCC!kennisdag en de CompUfair, is besloten om de workshop en de presentaties op deze HCC!kennisdag nogmaals te herhalen.
Het doel van deze workshop is het installeren van Linux Mint Cinnamon en door de instellingen hiervan lopen. Na afloop weet je hoe je Linux installeert en weet je de weg binnen Linux Mint Cinnamon. Tijdens deze workshop loopt er een team van ervaren vrijwilligers van HCC!-Linux rond die hulp en advies biedt. Overigens zijn er ook 10 laptops vanuit HCC beschikbaar voor deze workshop, maar je kunt ook je eigen laptop meenemen.
Voor deze workshop dien je je vooraf aan te melden. Hiervoor dien je in te loggen als HCC-lid. Daarna verschijnt hieronder de aanmeldmogelijkheid en vermeld tevens of het gaat om een meegebrachte machine of om deelname met een HCC!-laptop.
Windows 11 heeft met zijn strenge hardware-eisen ervoor gezorgd dat veel computergebruikers naar alternatieven zoeken. In deze introductie door Cees Heij en Peter de Bruin worden een aantal redenen gegeven wat Linux Mint is en waarom Linux Mint een goed alternatief is. Bovendien wordt er verteld waar je het kunt downloaden, zodat je door kunt met de workshop hierna. 
Aanmelden kan alleen als lid van HCC. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Dit doe je rechts bovenaan op deze pagina.

10.30 uur - Final Cut Pro (locatie Eikenzaal)
Final Cut Pro is videobewerkingssoftware op professioneel niveau, ontwikkeld door Apple Inc. Het biedt een scala aan geavanceerde functies en tools waarmee video-editors video's van hoge kwaliteit kunnen maken voor film, tv en andere media. Met Final Cut Pro kunnen gebruikers videobeelden importeren, ordenen en bewerken, effecten, overgangen en titels toevoegen en hun voltooide projecten in verschillende indelingen exporteren.

Enkele van de belangrijkste functies van Final Cut Pro zijn ondersteuning voor meerdere camera's, geavanceerde kleurcorrectie en bewegende beelden. Het maakt ook samenwerking tussen teamleden mogelijk, met opties voor het delen en beoordelen van onderhanden werk. Final Cut Pro wordt veel gebruikt door videoprofessionals en dankzij de intuïtieve interface en krachtige functies is het een populaire keuze voor zowel beginners als ervaren editors.

11.15 uur - Programmeren met pictogrammen (locatie: Lindenzaal)
Programmeren is eigenlijk niets anders dan aangeven wat er na elkaar moet gebeuren. Jonge kinderen en starters kunnen programmeren door op het scherm blokken aan elkaar te slepen, waarop commando's staan met makkelijk te begrijpen tekeningetjes. Na een korte introductie gaan we aan de slag. We starten in tweetallen zonder scherm en programmeren elkaar.
Daarna programmeren we op iPads in ScratchJr. Je weet aan het eind, hoe je in tweetallen kunt programmeren als (groot)ouder met (klein)kind of in een clubje, hoe je een ontwerpdagboek kunt bijhouden en waar je meer info kunt vinden.

11.15 uur - Python presentatie 2 (locatie: Esdoornzaal)
Python is een relatief eenvoudige programmeertaal omdat het intuïtief te begrijpen is, waardoor het ook makkelijk te leren is. Het is veel makkelijker te lezen en begrijpen dan andere programmeertalen zoals Java of C. Een script in Python is gemiddeld 3 keer zo compact als een script in bijvoorbeeld Java. Hierdoor is het voor ontwikkelaars makkelijker om samen te werken en kan een applicatie in een kortere tijd ontwikkeld worden. Python is een ‘general-purpose’ programmeertaal, wat betekent dat het bijna overal wel voor gebruikt kan worden. Zo kun je er tekst mee verwerken, afbeeldingen en getallen aanpassen, maar ook kun je er wiskundige vergelijkingen mee oplossen.
In deze presentatie:
- Clients en servers
- Web servers
- Web clients
- Asyncio
- MicroPython

11.15 uur - Windows nader bekeken en Mail-Instellingen in Windows programma’s (locatie: Essenzaal)
De mailinstellingen van hcc-net zijn veranderd, en dat geeft soms problemen. In deze Windows lezing leggen we ook uit hoe dit in te stellen in Windows-mail en Office Outlook. Wat komt er verder voorbij:

  • Problemen mat Windows Updates, waar moet ik op letten?
  • Windows 11 op een niet gecertificeerde machine, is dat verstandig?
  • Mijn machine is niet geschikt voor Windows 11 – wat is nu?
  • Goedkope Windows en Office aanbiedingen, wat zijn de risico’s?
  • Grafische kaarten zijn erg duur, wat is de beste opties voor gemiddeld gebruik?

Microsoft Windows is een besturingssysteem voor computers ontwikkeld door Microsoft.  Het is ontworpen om de gebruiker een eenvoudige en intuïtieve manier te bieden om de computer te gebruiken door middel van een grafische interface. Windows biedt een breed scala aan functies, waaronder de mogelijkheid om software te installeren, bestanden te beheren en internettoegang te bieden. Het is het meest populaire besturingssysteem ter wereld en wordt gebruikt op miljoenen computers over de hele wereld. Windows is beschikbaar in verschillende versies, waaronder Windows 10, Windows 11 en Windows Server voor zakelijk gebruik. Martin Bekelaar gaat in op de meest voorkomende problemen en vragen bij het gebruik van Windows.

11.15 uur - Beginnen met digitaliseren van de spoorweg modelbaan (locatie: Iepenzaal)
De doelgroep is Beginners, daar een aantal basispunten besproken worden, o.a.:
- Begrippen;
- Digitaliseren / automatiseren;
- Hardware
- Software
Aan de hand van een aantal opgeworpen vragen, wordt een aantal mogelijke oplossingen gepresenteerd.

11.30 uur - LumaFusion (locatie: Eikenzaal)
LumaFusion is professionele videobewerkingssoftware die speciaal is ontworpen voor mobiele apparaten en beschikbaar is voor iOS-apparaten zoals iPhones en iPads. Het biedt geavanceerde bewerkingstools zoals meerdere video- en audiotracks, overgangen, kleurcorrectie en effecten, waardoor het een krachtige optie is voor videoproductie onderweg. LumaFusion ondersteunt ook externe hardware zoals toetsenbord, muis en schijven, waardoor nog meer geavanceerde bewerkingsmogelijkheden mogelijk zijn. Met een gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan functies is LumaFusion een populaire keuze geworden voor makers van inhoud, journalisten en filmmakers die overal snel en efficiënt video's moeten bewerken.

11.30 uur - Artistieke fotografie in de spotlights (locatie: Elzenzaal)
Door de jaren heen heeft de techniek van het fotograferen bovengemiddelde aandacht gekregen, zowel tijdens het fotograferen als ook bij het afdrukken in de donkere kamer. Foto’s moesten perfect zijn. Met de komst van de digitale fotografie, en vooral ook het digitaal bewerken van foto's, als alternatief voor het donkerekamerwerk, zijn de mogelijkheden voor een "perfecte" foto bijna onuitputtelijk geworden. De ontwikkelingen van digitaal fotograferen en bewerken van foto's zijn inmiddels zo ver voortgeschreden, dat de techniek nauwelijks meer aandacht nodig heeft. Vooral met de komst van de smartphone is dat heel ver gegaan. De (ingebouwde) software is zo goed dat de foto’s bijna altijd technisch geslaagd zijn.
Het gevaar van een technisch perfecte foto is dat het gevoel dat de foto moet oproepen of dat de boodschap die je wil meegeven, niet of onvoldoende uit de verf komt. Het blijft dan een wat nietszeggende registratie. Nieuw is dit overigens niet. Ook in de tijd van de analoge fotografie liepen serieuze fotografen hier tegenaan; zij wilden voorkomen dat de inhoud van hun kunst teniet werd gedaan door een overkill van techniekbeheersing

Ook wij, beide sprekers, willen meer doen. We willen onze foto’s een artistieke uitstraling geven, we willen de sfeer van het fotomoment benadrukken. Of van één foto, of van een serie foto's een verhaal maken. Tijdens de lezing laten we zien hoe we dat doen, ieder van ons tweeën op zijn eigen manier. En met heel verschillende resultaten. En het is aan u als fotograaf om, hopelijk geïnspireerd door onze presentaties, daarin uw eigen, persoonlijke weg te vinden.
Uiteraard blijft de techniek onontkoombaar. We verfoeien dat zeker niet; we gebruiken fotobewerkingsprogramma’s, apps, filters en zo meer. De uitdaging is om die zodanig in te zetten dat het creatieve aspect de boventoon voert en dat het resultaat niet wordt bepaald door de techniek alleen. Het moet geen ‘trucje’ worden. Ook dat lichten we toe.

13.00 uur - Workshop upgraden oude Macs (locatie: Eikenzaal)
Na de drukbezochte Mac upgrade workshop in Houten is er op de HCC!kennisdag van 27 maart ook een workshop OpenCore Legacy Patcher met duidelijke live voorbeelden hoe je macOS Monterey of Ventura of macOS Ventura op veel meer macs kunt installeren dan Apple je wil laten geloven.
Na installatie houdt dit programma je Mac een beetje voor de gek zodat je het zonder problemen kunt upgraden. In de workshop hoor en zie je de voorbereiding, installatie en nabewerking. Een groot voordeel is dat je het ook eerst kunt installeren op een externe USB schijf zodat je het zonder risico kunt uitproberen.

13.00 uur - Chromebook (locatie: Esdoornzaal)
De Chromebook is nauw verbonden met de geschiedenis van Google. Na het succes van Android waarmee Google groot werd op de smartphone- en tabletmarkt, vond het bedrijf de tijd rijp voor verovering van de laptopmarkt: het ontwikkelde Chrome OS, gebaseerd op Linux, Android en de Chrome-browser. De eerste onder licentie geproduceerde Chromebooks verschenen in 2011. Sindsdien zijn er steeds meer producenten bijgekomen en zijn deze laptops beter en populairder geworden, een goede reden om er hier eens dieper op in te gaan.

De Chromebook is in zijn oorspronkelijke vorm een lichte laptop, zowel qua gewicht als qua prestaties, die maximaal gebruik maakt van internet. Hij lijkt op een Android tablet maar is groter en heeft een echt toetsenbord. De gebruikelijke (Google-)apps die je kent van je Android smartphone of tablet, zijn al voorgeïnstalleerd, zoals GMail, Chrome, Maps, Documenten, Spreadsheets, YouTube, Foto’s, Play Boeken enzovoorts.

13.00 uur - ArcaOS: OS/2 in een nieuw jasje (locatie: Lindenzaal)
OS/2 was een besturingssysteem voor personal computers. Het werd oorspronkelijk gemaakt door Microsoft en IBM, maar later uitsluitend door IBM ontwikkeld. De naam staat voor "Operating System/2", omdat het bedoeld was als het voorkeursbesturingssysteem voor IBM's "Personal System/2"-lijn van tweede-generatie personal computers.
ArcaOS is een besturingssysteem gebaseerd op OS/2 , ontwikkeld en op de markt gebracht door Arca Noae, LLC onder licentie van IBM . Het kreeg tijdens de ontwikkeling de codenaam Blue Lion . Het bouwt voort op OS/2 Warp 4.52 door ondersteuning voor nieuwe hardware toe te voegen, defecten en beperkingen in het besturingssysteem op te lossen en door nieuwe applicaties en tools toe te voegen.
In deze presentatie laten we je zien wat er is veranderd aan OS/2 in de afgelopen 10 jaar. Verder geven we een demonstratie van ArcaOS op nieuwe hardware.

13:00 uur - Presentatie Linux Mint Cinnamon gebruik en beheer (locatie: Wilgenzaal)
Peter de Bruin geeft een demonstratie van Linux Mint Cinnamon. Direct na de verse installatie toont hij het personaliseren, het gebruik en het beheer van deze uitdagende Linux-omgeving met zijn fraaie look and feel. De workshop is bedoeld voor:
- HCC-leden met een wat oudere laptop (max. 10 jaar) die het doorgroeipad naar de nieuwste versie van Windows geblokkeerd zien en hun machine een tweede leven willen geven. We installeren Linux Mint als enig besturingssysteem en dat blijkt ook op deze bejaarde machines wonderwel te kunnen draaien.
- HCC-leden met een relatief jonge computer, die Linux Mint willen uitproberen, naast hun bestaande (Windows)-installatie. We installeren een zogenaamde dual-boot installatie. Bij het starten van de machine kan dan gekozen worden welk besturingssysteem moet opstarten
- HCC-leden die wel eens kennis willen maken met het fenomeen Linux, maar zelf geen machine beschikbaar hebben. Voor deze groep hebben we een tiental laptops klaar staan waar het op uitgeprobeerd kan worden.
De workshop wordt klassikaal gegeven.

13.00 uur - Beginnen met digitaliseren van de spoorweg modelbaan (locatie: Iepenzaal)
De doelgroep is Beginners, daar een aantal basispunten besproken worden, o.a.:
- Begrippen;
- Digitaliseren / automatiseren;
- Hardware
- Software
Aan de hand van een aantal opgeworpen vragen, wordt een aantal mogelijke oplossingen gepresenteerd.

13.00 uur - Het verzinnen en onthouden van goede wachtwoorden (locatie: Essenzaal)
Een wachtwoord moet minimaal 8 tekens bevatten, en beslist hoofdletters, kleine letters, cijfers en leestekens. Maar waarom eigenlijk, en is dit voldoende, of moet je er nog wat letters met accenten aan toevoegen? Als je dan weet wat het wachtwoordbeleid is, hoe maak je die wachtwoorden dan, hoe onthoud je ze? Het korte antwoord is password-manager, het uitgebreide antwoord hoor je in deze lezing.

13.00 uur - Algemene Ledenvergadering HCC!seniorenacademie (locatie: Elzenzaal)

14.00 uur - ChatGPT (locatie: Eikenzaal)
ChatGPT is een AI-model dat is ontwikkeld door OpenAI en is een type Natural Language Processing (NLP)-model. Het is gespecialiseerd in taalverwerking en kan daarom taalvaardigheden vertonen, zoals antwoorden geven op vragen, gesprekken voeren en tekst genereren.
Het model is gebaseerd op Transformer-architectuur, een state-of-the-art technologie voor NLP. Dit betekent dat het model is ontworpen om grote hoeveelheden tekstgegevens te verwerken en te begrijpen hoe taal in gebruik is. Het model is getraind op enorme hoeveelheden tekstgegevens, waardoor het een uitstekende begrip heeft van taalpatronen en context.

14.00 uur - Geheimen van de Bios ontrafeld (locatie: Essenzaal)
Bij het opstarten van de computer zien we allerlei cryptische teksten voorbijschieten, natuurlijk het BIOS… Maar wat betekent het allemaal? Misschien wel eens rondgesnuffeld in het BIOS als de melding kwam dat er iets niet in orde was. Datum en tijd aanpassen dat lukt nog wel, maar wat te denken van al die vreemde termen en instelmogelijkheden. Gauw maar op F1 gedrukt zodat de Default Instellingen worden geladen. En het BIOS flashen naar een nieuwere versie, dat is helemaal doodeng. In deze presentatie willen we de waas van geheimzinnigheid proberen op te lossen. Diverse (on)mogelijkheden komen aan bod. En ja zelfs dat vermaledijde upgraden van het BIOS komt aan de orde. Hopelijk heb je na de lezing een andere kijk op dit mysterie gekregen.

14.00 uur - Videobewerking met Magix (locatie: Iepenzaal)

MAGIX biedt uitgebreide functies voor videobewerking: in slechts enkele stappen kunnen video's met animaties, slowmotion- of time-lapse-effecten worden gemaakt, reisroutes worden geïntegreerd, beeld en geluid worden verbeterd of video's voor YouTube worden bewerkt. In deze presentatie laten we zowel voor de beginners als voor de meer gevorderde videobewerker zien wat er nog meer met het programma Magix mogelijk is.

14.00 uur - Video-editing met Pinnacle Studio 26 (locatie: Lindenzaal)
Videobewerken met Pinnacle Studio werkt in stappen. Eerst moet de video opgenomen worden van een videocamera, aangesloten op een USB- of Firewire poort. Tijdens het opnemen worden er automatisch scènes gedetecteerd, om het bewerken te vergemakkelijken. In de modus Bewerken kan vervolgens de video bewerkt worden. In de modus Film maken kan een videobestand of video-dvd gemaakt worden van het bewerkte eindresultaat.
In deze presentatie laten we je kennismaken met het werken met sjablonen volgens aanwezige voorbeelden en ook om zelf montage sjablonen te maken naar eigen inzicht en we gevenb je een overzicht van de instellingen.

14.00 uur - Alles over Google Drive (locatie: Esdoornzaal)
Google Drive is een cloudopslag- en samenwerkingsservice van Google, waarmee gebruikers bestanden kunnen opslaan, delen en bewerken via internet. Het biedt gratis cloudopslag tot 15 GB en gebruikers kunnen extra cloudopslag kopen indien nodig. Google Drive ondersteunt een breed scala aan bestandstypen, zoals documenten, spreadsheets, presentaties, afbeeldingen, video's en meer. Gebruikers kunnen bestanden koppelen tussen apparaten en samenwerken aan documenten in realtime. De service biedt ook handige functies, zoals het delen van bestanden en mappen met andere gebruikers, toegangscontrole op bestanden en automatische back-up van foto's en video's vanaf mobiele apparaten. In deze presentatie leer je er meer over.

 

Maar ook in de Hal is er van alles te zien en te beleven. Ga langs bij Apple en maak kennis met de nieuwe Mac mini M2 of bij Programmeren met Raspberry Pi Pico en de ESP8266. Maak een vlucht bij Drones en Flightsim. De Seniorenacademie heeft een robotjes demonstratie en Forth met de Gouden Tingeltangel. Voor de Atari computers kunt u terecht bij Commodore en voor de iTrain demobaan bij ECS. Geniet van pianospel bij Compusers muziek. En uiteraard hebben de mensen van Modelbaanautomatisering weer een groot aantal banen opgesteld staan.

NOG GEEN HCC-LID?

Word direct lid en bezoek niet alleen de HCC!kennisdag gratis, je kunt dan bovendien naar de vele presentaties die tijdens deze dag worden aangeboden! En je HCC-lidmaatschap levert je nog veel meer op. Je profiteert bijvoorbeeld van speciale aanbiedingen voor leden. Klik hier om je als HCC-lid aan te melden en kies je eigen welkomstgeschenk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden