Banner fotowedstrijd scheurkalender

Werkgroepen en computerhulp

Maandag 22 mei 19:30 tot 22:00

Georganiseerd door:

Huis van de Wijk Oostgaarde
De Linie 5B
2905 AX Capelle aan den IJssel

Algemeen programma.
Diverse werkgroepen o.a. Windows, Android, Linux en Apple.
Internetcafé met draadloos internet beschikbaar.

Linux
Heb je nog een oude computer waarop Windows 7 of 8.1 draait en die niet meer wordt ondersteund door Microsoft? Laat je dan informeren over Linux Mint als vervangende besturing. Kom langs en praat met onze deskundigen. 

Raspberry Pi.
Vind je het leuk om zelf met deze mini-pc aan de slag te gaan, maar je kunt wel wat hulp gebruiken, kom dan langs met je systeem. Er is gelegenheid om samen met anderen deze computerhobby te beleven. Wil je gewoon eens kennismaken met dit fenomeen, dat kan natuurlijk ook.

Windows.
Heeft u vragen over Windows of problemen ermee? Leg het voor aan de Windows deskundigen.

Apple.
De werkgroep Apple houdt zich bezig met Apple-apparatuur, rand-apparatuur en Apple programma's. Bij de leden van de groep is veel kennis in huis van Apple PC, iPad en iPhone.
U kunt terecht voor hulp en informatie.
Meer informatie: Klik hier

Android.
Het besturingssyteem voor Smartphone en Tablet van diverse merken apparaten. Heeft u vragen en/of problemen kom dan informeren bij onze deskundigen.

Foto en Video.
Voor het scannen van foto's en dia's is een scanner beschikbaar. De Canoscan 9000F MarkII. Ook is het voor HCC-leden mogelijk om deze scanner tijdelijk gratis in bruikleen te krijgen voor thuis. Reserveren is gewenst bij locatiecoördinator Ger Stok.

Python
Python is een objectgeoriënteerde programmeertaal die ontwikkeld is door de Nederlander Guido van Rossem. Hij had het doel om een programmeertaal te ontwikkelen die voor iedereen gratis zou zijn, makkelijk leesbaar en waarmee je van alles mee kunt maken. Nieuwsgierig geworden, wat u er mee kunt? Onze werkgroep programmeren kan u er meer over vertellen. 

Computerhulp.
Deskundigen zijn aanwezig voor hulp en advies.