Banner fotowedstrijd scheurkalender

Welke apps heb je als automobilist nodig?

Het leven van een automobilist gaat niet altijd over rozen. Denk aan torenhoge brandstofkosten, onvindbare parkeerplekken, onbetrouwbare autoverzekeringen en verstopte flitspalen. Gelukkig kan dat ook anders.

Er zijn gelukkig voldoende apps die je leven alleen maar makkelijker maken en wij zetten ze voorje op een rijtje.

5 handige apps voor automobilisten

1. DirectLease Tankservice

Autorijden is duur, heel duur. Wat het vooral zo prijzig maakt, is de brandstof. Benzine, LPG en diesel is helaas nergens voor een prikkie te koop. DirectLease Tankservice helpt je iets geld besparen door alle prijzen van tankstations in Nederland te vergelijken. Zo weet je of het de moeite waarde is om een eindje om te rijden.

2. Flitsmeister

Als er iets is waar iedere automobilist een hekel aan heeft, dan is het wel aan een verkeersboete op de mat. Dankzij Flitsmeister kom je minder vaak voor zulke vervelende verrassingen te staan. Deze handige app waarschuwt je als je te hard rijdt tijdens een trajectcontrole of in de buurt bent van een flitspaal of mobile flitser. Ook files ontwijken maakt Flitsmeister een eitje. De app vertelt je precies waar de files staan en hoe je ze kunt ontwijken.

3. Google Maps

Google Maps is een klassieker die niet op je telefoon mag ontbreken. Zeker als je een auto zonder navigatiesysteem hebt. Dankzij deze app kun je altijd de weg vinden, waar je ook bent. En is er een file of ongeval op je route? Dan krijg je automatisch een waarschuwing. Veel data hoeft deze applicatie niet te kosten, want je hebt de mogelijkheid om je omgeving offline te downloaden. Handig!

4. Find my car

Je auto terugvinden in een vreemde stad kan een crime zijn. Zeker als je moe bent na een dagje shoppen. Find My Car is dan je redder in nood. Met deze app kun je binnen een paar minuten je auto opsporen. Het enige wat je hoeft te doen is als je parkeert de coördinaten van je voertuig opslaan met behulp van de GPS-functie. Zo vind je waar je ook bent, de snelste route naar je auto.

5. Fuelio

Het is fijn om inzicht in je autokosten te hebben. Denk aan de kosten voor onderhoud van je auto en brandstof. Dankzij Fuelio hoef je hier geen ouderwets kasboekje voor te gebruiken, maar heb je genoeg aan een app. Je kunt je rit handmatig invoeren of automatisch via GPS opslaan. En is het tijd voor een onderhoudsbeurt? Dan geeft de app je een seintje.

Autoverzekering

Apps maken je leven makkelijker, maar een autoverzekering ook. Dankzij zo’n verzekering hoef je je tenminste niet druk te maken als je schade aan je auto hebt. De verzekeringen van InShared staan bekend als betrouwbaar en voordelig. Benieuwd wat je per maand aan premie kwijt bent? Bereken hier dan vrijblijvend je premie.

Dit artikel bevat gesponsorde content

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden