Wat zijn slimme hulpmiddelen voor de doe-het-zelver?

Deel dit artikel

,

Ik ben een enthousiaste doe-het-zelver en heb vroeger in de bouw gewerkt. Geen klus is mij dus te groot. Maar ik vind het vervelend om altijd zoveel gereedschap en zo te moeten meeslepen. Zijn er ook slimmere manieren? Henny Z.

De digitalisering heeft ons veel gebracht. Die moderne ontwikkelingen kunnen de hamer, schroevendraaier en nijptang echter niet vervangen. Maar er is één stuk gereedschap die je wel heel makkelijk kunt vervangen met een applicatie op je smartphone (althans, voor de niet al te grote klussen): de waterpas.

Om je smartphone om te toveren tot waterpas, moet je eerst een app installeren. Ga hiervoor naar de Google Play Store als je een Android-smartphone hebt of de App Store wanneer je een iPhone hebt. Ik de Store zoek je op waterpas. Als het goed is, krijg je een lijst van applicaties die overeenkomen met jouw zoekterm.

Wij kiezen voor de applicatie met de naam Waterpas met 4,7 sterren en meer dan 10 miljoen downloads. Als je de applicatie hebt geïnstalleerd, open je de app en die je twee waterpassen. Je kunt de vlakke waterpas gebruiken als je jouw telefoon plat op een oppervlak legt, of je gebruikt de traditionele waterpas door de smartphone op z’n zij op een oppervlak te leggen.

In de verdere instellingen kun je allerhande parameters veranderen zoals de gevoeligheid, verschillende eenheden om hoeken weer te geven en nog veel meer. Ga er zelf maars eens mee aan de slag. Veel succes!

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden