Banner fotowedstrijd scheurkalender

Wat zijn de slimste apps voor op vakantie?

Ook op vakantie gaat je smartphone of tablet natuurlijk mee. Welke apps mogen niet ontbreken op je apparaat?

Met deze 5 apptips gebaseerd op de vakantietiplijst van HCC!apple, ga je met je iPhone, iPad of Android smartphone/tablet heel slim op vakantie.

Offline navigatie

Google Maps is zeker op je vakantiebestemming een topapp. Als je vooraf de plekken die je graag wilt zien iets langer op de kaart aanwijst, kun je zodra er een ballonetje verschijnt de onderste balk aanklikken en die plek via de ster vastleggen als een favoriete plek. Haal daarna het gebied van je vakantiebestemming via de menukeuze 'Offline gebieden' en druk vervolgens op de Plusknop. Als het gebied te groot is, verklein je het gebied door twee vingers uit elkaar te bewegen totdat de knop 'Downloaden  rechtsonder blauw wordt. Hierna kun je ook met Google Maps gemakkelijk zonder dataverbruik navigeren naar je favoriete plekken.

> iPhone/iPad
> Android-toestel

HERE We Go is een topapp met kaarten van alle landen/continenten. Je kunt vooraf per land een gratis kaart downloaden zodat je enorm kunt besparen op buitenlandse datakosten. Heel bijzonder voor een gratis apps is ook de gesproken Nederlandstalige navigatie.

> iPhone/iPad
> Android-toestel

Wereldwijde reisgids

Triposo is een groot reisboek met (Engelstalige) basisinformatie over 45.000 bestemmingen die papieren reisgidsen grotendeels overbodig maakt. De meeste informatie en kaarten kun je na downloaden ook offline raadplegen en gebruiken voor stadswandelingen en navigatie. Bij de functies ‘Nu in de buurt’ en ‘Dingen om te doen’ haal je extern informatie op en die kun je dus het beste alleen gebruiken als je een wifi-verbinding hebt. Bevat ook veel recensies van andere gebruikers over restaurants, attracties, winkels en leuke plekken.

> iPhone/iPad
> Android-toestel

De meeste recensies vind je echter via Tripadvisor. Dat is de wereldwijde reisapp met miljoenen beoordelingen door reizigers van hotels en restaurants. Ook veel informatie over interessante/leuke activiteiten in de buurt.

> iPhone/iPad
> Android-toestel

Vertalen

Google Translate biedt je de mogelijkheid om, via bijvoorbeeld thuis te downloaden vertaalbestanden, nu ook zonder internet van en naar 52 talen vertalen. Met internetverbinding kun je voor 29 talen ook gesproken teksten direct laten vertalen en via de ingebouwde Worldlens-functie laat je teksten op borden en foto's vanuit 37 talen vertalen.

> iPhone/iPad
> Android-toestel

Campings

Campingapp is een gratis app waarmee je zonder internetverbinding gemakkelijk 7900 campings kunt vinden en extra informatie kunt raadplegen.

> iPhone/iPad
> Android-toestel

Meet je dataverbruik

Hoeveel data je verbruikt (hebt) met wifi, mobiel of roaming kun je gemakkelijk bijhouden via de gratis My Data Manager of (met enige vertraging) via een datateller app van je mobiele provider.

> iPhone/iPad
> Android-toestel

Ga voor meer (vakantie)apptips naar apple.hcc.nl.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden