Stap samen met HCC in de digitale wereld! en kies je welkomstcadeau

Update jij je browser wel?

Zoals bekend is het belangrijk om al je programma’s regelmatig te updaten en dat geldt ook voor je browser. Hoe ga je te werk om zelf je browser te updaten?

Het is verstandig om regelmatig je browser te updaten. Want als er een nieuwe update is, zijn hierin weer verbeteringen van de beveiliging en functionaliteit aangebracht. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je met een browser waar een beveiligingslek in zit het internet op gaat, terwijl dat lek in de nieuwste update verholpen is.

Vaak geeft je browser zelf aan dat er een update is en soms krijg je dan ook de keuze of je die dan direct wilt installeren of dat op een later moment te doen. Maar niet alle browsers doen dat in alle omstandigheden. En het gebeurt natuurlijk ook dat je zelf vergeet je browser op dat eventuele latere tijdstip te updaten. Hieronder vind je de belangrijkste browsers.

Internet Explorer en Microsoft Edge
Als je Windows 10 hebt, is daarin naast Microsoft Edge ook Internet Explorer standaard meegeleverd en worden beide browsers automatisch bijgewerkt. Als je wilt controleren of je de nieuwste versie van beide browsers hebt, selecteer je de Startknop en kies vervolgens onder Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update en dan Naar updates zoeken. Als Windows Update meldt dat je apparaat up-to-date is, zijn alle updates geïnstalleerd die op dat moment beschikbaar zijn.
Lees meer over Edge en meer over Explorer

Google Chrome
Ook Google Chrome wordt in principe automatisch geüpdatet. Maar het kan zijn dat er beperkingen zijn op het systeem waarop je werkt of je hebt Chrome een tijdje niet gebruikt, waardoor er geen updates zijn geïnstalleerd.

Om je huidige versie te achterhalen, open je Chrome op je computer, klik je in de rechterbovenhoek op Meer (de drie puntjes), dan Help en Over Google Chrome. Het huidige versienummer is de reeks cijfers onder de kop 'Google Chrome'. Chrome controleert op updates wanneer je deze pagina opent. Om beschikbare updates toe te passen, klik je op Opnieuw starten.

Je kunt in geval van nood (of als je nu bedenkt dat je Chrome wilt hebben) ook Chrome in zijn geheel downloaden, dan heb je zeker de meest recente versie: www.google.com/chrome
Lees meer >>

Mozilla Firefox
Net als Chrome is Firefox standaard ingesteld om zichzelf automatisch bij te werken, maar je kunt altijd een handmatige update uitvoeren. Een handmatige update zorgt ervoor dat een update wordt gedownload, maar dat die pas wordt geïnstalleerd zodra je Firefox opnieuw start.

Je doet dit door op de drie streepjes rechts (de menuknop) te klikken, dan Help te kiezen en vervolgens Over Firefox (onderaan). Het venster Over Mozilla Firefox wordt geopend en Firefox controleert gelijk op updates. Indien nodig worden die automatisch gedownload. Klik zodra de updates gereed zijn voor installatie op Firefox herstarten om bij te werken.

Mocht er desondanks iets misgaan in het bijwerken van de browser, dan kun je altijd terecht op de website van Firefox om de nieuwste versie in de door jou gewenste taal en voor jouw systeem te downloaden of kies de directe downloadlink (let op: zodra je op de link klikt, start de download).
Lees meer >>

Safari
Apples standaardbrowser Safari wordt net als Edge en Explorer standaard meegeleverd en geüpdatet met Apples besturingssysteem macOS. Meer informatie lees je op de Apple Support site.

En ook…
En als je toch bezig bent, is het erg nuttig om je plugins (Flash, Java, Adobe Reader en Silverlight) bij te werken (of uit te schakelen).
Informatie over je browser(versie), ingeschakelde plugins en meer informatie over je systeem kun je eenvoudig in een oogopslag zien op de Engelstalige site www.whatismybrowser.com

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden