Wat is het verschil tussen een tablet en een SeniorenTAB?

Ik lees op de website van HCC bij de ledenaanbiedingen over de SeniorenTAB. Maar wat is nu precies het verschil met een gewone tablet?
Harm van der Z.

In de HCC-ledenaanbieding zit de SeniorenTAB model SA8W. Dit is een standaard (Samsung-)tablet met het Android-besturingssysteem. Daarover heen zit een extra laag (zogeheten schil) met een vergroot en overzichtelijk menu voor het bundelen van bij elkaar horende toepassingen. Met dik weergegeven pijlen kan de gebruiker naar een volgend menuscherm en weer terug. De instellingen van de tablet zijn geoptimaliseerd voor de doelgroep.

Onervaren senioren en ook minder ervaren senioren zijn soms bang dat ze iets verkeerd op een apparaat doen, waardoor het apparaat in de war raakt of toepassingen verdwijnen. Dat wordt bij de dit apparaat voorkomen. Zo is de weergave van tekst, knoppen en programma’s heel groot en duidelijk en dat begint bij de start van het openingsscherm. Om de gebruiker snel en simpel op weg te helpen, wordt een handleiding meegeleverd die stap voor stap kan worden doorlopen. Hiermee wordt via grote letters de inrichting en de beginselen van het gebruik van de tablet overgebracht. Als er dan toch nog vragen naar boven komen, dan kan de gebruiker in eigen kring te rade gaan of een via het leverende bedrijf een ondersteuningsabonnement afsluiten. Voor noodgevallen is een SOS-knop aanwezig waarbij een oproep wordt gedaan naar een voorgeprogrammeerd e-mailadres, van bijvoorbeeld een familielid, zodra de knop wordt ingedrukt. Binnen de bedieningsmenu is een pictogram aanwezig waarmee men zelf applicaties aan het unieke menu kan toevoegen. Alle applicaties die standaard op de tablet aanwezig zijn of later worden gedownload, zijn ook via het menu toegankelijk. Nog een stap verder is het activeren van de Google Assistent, waarmee je Google mondeling vragen kunt stellen en eventueel opdrachten kunt geven, zoals muziek afspelen of het nieuws voorlezen.

Klik hier om naar de ledenaanbieding te gaan. HCC-leden krijgen 10% korting.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden