Banner fotowedstrijd scheurkalender

Welke moet ik kiezen: POP3, IMAP of SMTP?

Ik moet in mijn e-mailclient een 'inkomende mailserver' instellen en het is me volstrekt onduidelijk welke van de volgende drie ik dan moet kiezen: POP3, IMAP of SMTP?
Hannie van R.

We zullen de keuze iets gemakkelijker maken: SMTP is het in ieder geval niet! SMTP staat voor Simple Mail Transfer Protocol en wordt gebruikt als uitgaande mailserver, dus voor de e-mailberichten die jij naar anderen gaat versturen. Blijven over POP3 (dat is een afkorting van Post Office Protocol) en IMAP (dat staat voor Internet Message Access Protocol).

Anno deze moderne tijd kies je niet voor POP3, want daarmee worden de berichten door de e-mailclient opgehaald en daarna meteen – of na een ingestelde tijd – verwijderd op de mailserver. Je kiest dus voor IMAP, want dan blijven de e-mailberichten wel op de mailserver staan. Dat zorgt ervoor dat meerdere e-mailclients tegelijkertijd naar dezelfde e-mailmappen en dezelfde e-mailberichten kunnen kijken. IMAP is dan ook het protocol dat je kiest als je bijvoorbeeld ook een smartphone en een tablet hebt; of gewoon nog een andere computer.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden