Nooit meer naar je pasjes zoeken?

Je kent dat wel, je bent in een winkel en op vertoon van je klantenpas kun je een leuke korting krijgen, maar waar zit dat ding in je uitpuilende portemonnee? Wist je dat daar tegenwoordige meerdere heel handige apps voor zijn?

Je bonuskaart, verzekeringspasje, Ikea Familypasje en noem maar op. Ze zijn vaak heel nuttig, maar ze nemen ook veel plek in en of je ze dan nog kunt vinden kan ook een leuke opgave zijn. Gelukkig zijn er verschillende app-makers die dat ook bedacht hebben. Er zijn intussen verschillende apps waarin je je pasjes kunt opslaan, zoals bijvoorbeeld Stocard en PasNL die beide zowel voor Android-toestellen als voor iPhones beschikbaar zijn. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Kijk dus vooral eens rond in de appstore voor jouw besturingssysteem en kies er één die jou aanspreekt.

Hoe werkt het?
Als je de app van je keuze opent, heb je alvast een ruime keuze uit kaarten waaruit je kunt kiezen. Tik op het plusteken om een kaart toe te voegen, of tik op je keuze als je al een lijst met (bedrijfs/pas)namen ziet staan. Als je bijvoorbeeld je AH-bonuskaart wilt toevoegen, dan tik je die aan en volg je de aanwijzingen op je scherm. In het algemeen wordt op dat moment aan je gevraagd de streepjes- of qr-code die op de pas staat te scannen. Daarvoor moet je de app wel toestemming geven om je camera te gebruiken. Zodra je de streepjescode of qr-code gescand hebt, staat je pasje in de app en kun je die vanaf je telefoon gebruiken, mits de scanapparatuur van de betreffende winkel of instantie dat toelaat natuurlijk. Zo staat bijvoorbeeld HCC wel als keuze in de app PasNL, maar ondersteunen onze pas-scanners dit niet.

Je kunt ook passen toevoegen die niet al niet in de app staan. Daarvoor kies je het plusje of een knop met een tekst als ‘Pas staat niet in de lijst’ of ‘Andere kaart’. Tik dan een naam in voor het pasje en volg de stappen, dat kan zijn dat je de streepjes- of qr-code moet scannen, maar je kunt ook een nummer van die code of een lidnummer invullen.

Koppelen
Je kunt een account aanmaken voor jouw app, zodat je de boel kunt meeverhuizen als je een andere telefoon aanschaft. Ook ben je er dan zeker van dat je niet al je pasgegevens weer kwijt ben na een update van de app en kun je je passen via meerdere apparaten gebruiken. Je hoeft dit dus niet te doen, maar als je regelmatig van telefoon wisselt, is het natuurlijk wel handig, dan hoef je niet opnieuw al je passen toe te voegen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden