Mijn toetsenbord doet raar

Mijn toetsenbord doet raar, er verschijnen allemaal vreemde tekens. Als ik een ? wil typen, verschijnt er in plaats daarvan een =. Hoe kan dat en wat ik er aan doen?

Dit is een veelvoorkomende en nogal frustrerende gebeurtenis. Waarschijnlijk heb je, zonder het in de gaten te hebben, de ctrl- en de shift-toets tegelijkertijd ingedrukt. Dat is ook direct de oplossing voor het probleem.

Een beetje achtergrondinformatie: Een toetsenborden is niet voor alle talen en/of landen exact hetzelfde ingedeeld. Door de toetscombinatie ctrl-shift wissel je tussen twee versies. Meestal is Nederlands (Nederland) – Verenigde Staten (Internationaal) de juiste. Je kunt dit ook zien door rechts onderin op je taakbalk te klikken op het toetsenbordicoontje). Als je met de rechtermuisknop hierop klikt kun je de optie instellingen kiezen. Daar krijg je dan te zien welke toetsenbordinstellingen ‘aan’staan. Kies onder toetsenbord de landinstelling – meestal Nederlands - dat je de problemen bezorgt en klik op verwijder. Als het goed is ben je nu definitief van het probleem af.

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden